maanantai 27. tammikuuta 2014

Uusi lattia paikallaan!

Tänään maanantaina J-P ja Harri tulivat taas täsmällisesti seitsemältä töihin. Välittömästi alkoi makuuhuoneen lattian asennus. Laudat ovat viisimetrisiä ja riittävät huoneen poikki. Jonkin verran joudutaan jopa sahaamaan pois. Ei siis tule saumoja lattiaan!


Ensimmäinen lauta ennätti paikoilleen, ennenkuin minun piti lähteä töihin. Petri oli kotona vähän pidempään ja ennätti nähdä noin metrin valmista lattiaa. Hän kävi töihin lähtiessään tilaamassa Rautiasta 70 cm -leveän oven makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välille. Se tulee keskiviikkona.


Töistä tullessani riensin heti katsomaan makuuhuoneen lattiaa. Se oli suojalevyjen peitossa, mutta Harri nosti yhden pois. Onpa kaunis lattia! Ensi viikon alussa tämä vielä hiotaan ja lakataan ja sitten se on lopullisessa kunnossaan.


 Jukka-Pekka ja Harri rimoittivat juuri keittiön kattoa tullessani kotiin. Yhteistyössä se sujui heiltä tosi joutuisasti.


Makuuhuoneen katto oli jo valmiina, odottamassa sähköjen vetämistä. Katri, sähkönaisemme, tulee vetämään loput sähköjohdot paikoilleen keskiviikkona, jonka jälkeen kattolevyt saa paikalleen.


Illalla Petri ja minä päätimme poistaa loput makuuhuoneen tapetit. Poistotyö oli jäänyt vähän kesken silloin muutama viikko sitten, kun lattiaa alettiin purkaa. Petri hioi pieniä tapetinpaloja pois.


Minä poistin jäljellä olevan tapetin oven vierestä ja päältä. Suojasimme lattian hyvin, koska kosteutta valui jonkin verran lattialle asti.



Valmista tuli! Nurkassa olleen kiinteän kaapin takana ollutta tilaa ei oltu maalattu ollenkaan. Nyt koko tälle seinälle tulee tapettia.


Petri kiipesi vielä irrottamaan katonrajasta tapetinpaloja. Aion tehdä jonkinlaisen taulusarjan huoneen kaikista tapettipaloista.

Jokaisesta seinästä olleesta tapetista oli jäänyt paloja jäljelle, mutta ne olivat lukuisien naulojen alla. Petri yritti poistaa nauloja rikkomatta tapetteja pahasti.


Otin tämän kuvan näyttääkseni, että makuuhuone on nyt lämmin! Paljain varpain pärjää, vaikka ulkona on -12 astetta, eikä huoneessa ole minkäänlaista lämmitystä nyt päällä. Koko talo on muuten taas lämpimän tuntuinen!


Tässä ovat kaikki tulevan makuuhuoneemme seinissä olleet tapetit, vanhin kauimpana.


Tämä on ilmeisesti laitettu ensimmäisenä seinälle, ehkä siis silloin 1880-luvulla. En tiedä, minkälainen kuvio tuosta sinisestä reunan kuvasta on jatkunut. Joku kukka ehkä?


Tämä on laitettu seinään toisena. Aikamoisen värikäs ja näyttävä tapetti. Jostain vuosisadan vaihteestako?


Tämä oli seuraavana. Harmaa, ikäänkuin marmorikuvioinen tapetti, jonka yläreunassa oli harmaa boordikuvio.

Edellisen päällä oli tämä vihreä pinta. Onkohan tämä vain joku levy, joka on ollut väriltään vihreä? Tuo ei varsinaisesti tunnu tapetilta.


Vihreään kerrokseen oli oven lähellä liimattu sanomalehteä. Vuosilukuja en löytänyt.


Seuraavana oli taas tällainen harmaakuvioinen tapetti, jonka yläreunassa oli tuollainen hopeanhohtoinen boordi.


Ja tämä on viimeisin, eli isovanhempieni vuonna 1989 valitsema tapetti, joka on ollut myös koko tämän ajan meidän työhuoneemme seinällä.


Nyt olemme käyneet suihkussa pesemässä hiontapölyt pois. Hyvä iltatyörupeama on taas takana. Nyt alkaa näkyä jo valoa tunnelin päässä, tämä remonttihan taitaa valmistua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti