sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Seinien valmistelua ja asuintilojen organisointia

Sunnuntai koitti. Oli outoa herätä, koska vielä lauantaiaamuna oletimme, että sunnuntai kuluu keittiön maaeristeen tyhjentämisessä, eli aivan karmeassa työssä. Eilen olimme kuitenkin päätyneet siihen, että keittiön upea, alkuperäinen lattia hiotaan käyttöön, eikä sitä siis poisteta. Tarkoitus on kuitenkin puhaltaa lattian alle niin paljon selluviillaa, kuin sinne mahtuu. Petri poisti sitä varten seinän vierestä yhden laudan. Koska meillä on tätä vanhaa lattialautaa sivuhuoneesta, ei haitannut, vaikka hän joutui sahaamaan yhden laudan poikki. Seinän vieressä oli kummallisesti yksi kapea ja yksi aivan riuku lattialauta, jotka nyt korvataan yhdellä leveällä. 
 
 
Samaa maamöyhöä keittiönkin lattian alla, mitä oli jo löytynyt sivuhuoneesta. Täällä lattialaudat ovat kuitenkiin paljon paksummat ja niiden alla on sivuhuonetta pienempi, vetoa ja lattian kylmyyttä aiheuttava rako.


 
Irtiotettu lattialauta on todella paksu. Se on lovettu tukihirsien kohdalta.

 
 Jossakin vaiheessa joku ehdotti, että perustan kasvimaan tuohon keittiön reunaan...


 
Koska keittiön lattiaa ei tänään purettukaan, kannoimme kuistilta valkoisen pöydän ja söimme mikroaaltouunissa lämmitettyä ruokaa lounaaksi siellä Marjon ja Erikin perheen kanssa.Olin tehnyt edellisen keittiön viimeisinä päivinä pakkaseen ruokaa. Sulatin sieltä nyt perunavuoan ja sen seuraksi lämmitettiin lihapullia.


Tämän hetkinen ruoanlaittopiste on itse asiassa aika tunnelmallinen, takka lämmittää ruoanlämmittäjää mukavasti.

 
Vanhassa keittiössä on vedetty sähköjohtoja pintavetona pitkin seiniä. Olimme jo sopineet sähkönaisemme kanssa, että uudet johdot vedetään lattian alle. Nyt, kun lattiaa ei purettukaan, Petri mietti, miten homma hoidetaan. Vesipisteen luona oli ylimääräinen muoviputki, jossa ei kulkenut mitään.

 
Olohuoneen lasiovien toisella puolella oli samanlaisen putken toinen pää. Se oli tullut esiin, kun poistimme siitä kaapin. Ja niin vaan oli, että edellisessä remontissa joku oli laittanut kyseisen putken paikalleen, mutta se oli syystä tai toisesta jäänyt käyttämättä. Ja se kulkee siis seinän sisällä juuri oikean reitin tulevia johtoja ajatellen.Kaunis kiitos edellisen remontin sähköasentajalle, kuka lieneekin!

 
Eilen muuten tulimme ajatelleeksi, että kylpyhuoneessa on vesipiste siellä aiemmin olleelle pyykinpesukoneelle. Tiskikoneemme liitin sopi siihen suoraan! Viemäriputki vedettiin pitkin lattiaa lattiaviemäriin. Näin lyhyeen päättyi käsintiskaaminen! On myös huomattavasti mukavampaa syödä kunnon astioista, eikä paperilautasilta.

 
Petri valmisteli keittiötä seinien tasoitusta ja tapetointia varten.

 
Lounaalla käytetty valkoinen pöytä piti saada keittiöstä pois tieltä. Siirtelin pahvilaatikoita ja sain sen mahtumaan olohuoneeseen. Saanko esitellä, perheemme ruokailutila tulevan kuukauden aikana! Alvar katsoo taustalla sohvalla röhnöttäen televisiota.


1 kommentti:

  1. Onneksi on iso olohuone, minne mahtuu vaikka mitä! ;-)
    Ihana lukea remontin etenemistä täältä SLNastakin käsin! <3

    VastaaPoista