maanantai 20. tammikuuta 2014

Pakkasta...

Kyllä piti sattua kylmä jakso tähän vaiheeseen remontttia! Hrrr! Kun talossa on kaksi huonetta käytännössä apposen auki pakkaseen, ei muukaan talo pysy mitenkään kovin lämpimänä. Aamu yläkerrassa alkaakin monen vaatekerroksen pukemisella päällä.

Minä olin tänään Helsingissä Opetushallituksessa puhumassa ja ennätin tuttavan tarjoamaa paluukyytiä odotellessa käydä Hakaniemen hallissa. Sieltä tarttui Lahjaduo-liikkeestä mukaan uuteen keittiöön tuleva opistoppari, joka on aivan ihana täytetty mopsi, jonka nimesimme Pötköksi. Pötkö on ensimmäinen remontin jälkeiseen elämään ostettu sisustuselementti. Olen vielä toppuutellut itseäni. Tätä en kuitenkaan voinut vastustaa!


Petri osti Robin Hoodista tänne uudet lämpöpatterit äsken. Siellä oli 25 % alennus, joten nyt oli mielekästä tehdä tämä hankinta. Olohuone vain alkaa olla todella täynnä tavaraa. Onneksi lattialaudat lähtevät loppuviikolla jo paikoilleen.

Ostin Hakaniemen hallista myös joulukalenteritontun, joka näin tammikuussa oli hyvässä tarjouksessa. Me Elinan kanssa suunnittelemme maalaavamme eteisestä alkavan ja koko yläaulan käsittävän keltaisen seinäpinnan valkoiseksi. Portaiden seiniin on sen jälkeen tarkoitus laittaa valokuvia esille. Siinä on tähän asti ollut aina minun tekemäni suuri, kankainen joulukalenteri, mutta lasten kasvettua se on jäänyt vähän tarpeettomaksi. Tämä joulutonttuneito, jolle pitää vielä keksiä nimi, saa siis toimittaa kalenterin virkaa takan nurkkaan ripustettuna tulevana jouluna.

 
Remonttimiehemme tulevat loppujen lopuksi vasta torstaina, mutta aloittavat aamuseitsemältä ja ovat luvanneet, että perjantaina makuuhuoneen lattia on paikoillaan ja talo alkaa taas lämmetä. Nyt täytyy soitella muille tänne tuleville ammattilaisille (sähköt, vesiliitännät, lattian hionta, seinien tasaus) ja kertoa aikataulu heille.
 
Kylmä täällä kyllä on. Ei tammikuu ole mikään paras mahdollinen aika tehdä tällaista remonttia, mutta nyt tämä valmistuu jo helmikuussa ja kevät on sitten aikaa keskittyä vaikkapa puutarhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti