lauantai 11. tammikuuta 2014

Keittiön puulattia esillä!

Lauantai merkitsee vapaapäivää palkkatyöstä ja täyttä työpäivää remontin parissa.
 
Petri irroitteli kaakeleita urakalla.



 
Sen jälkeen seurasi loppujen keittiönkaappien siirtämisellä pihalle peräkärryyn. Ne siirretttiin sillä myöhemmin alapihalle poltettavaksi. Kyseiset kaapit olivat todella huonokuntoisia, eikä niistä olisi ollut kenellekään mitään iloa.
 
Sitten piti keksiä, minne keittiössä vielä oleva pakastin siirretään. Jääviileäkaappi oli jo viety kylpyhuoneeseen, mutta päädyimme siirtämään sen sittenkin olohuoneeseen ihan käytännöllisistä syistä, siellä kun sijaitsee kaikki muu ruokahuoltoon liittyvä. Laitoin Marjon kanssa alimmaiseksi sitä muovipohjaista suojahuopaa, jota on muuallakin huoneessa. Sitten muutama rima ja niiden päälle muovinen suoja. Petri ja Erik urakoivat sitten kaapin siihen.


Tuolla siirtotyö on käynnissä kylpyhuoneen ja olohuoneen välillä.

 
Pakastin siirrettiin kuistille, kylmään eteiseen, kuten me sitä kutsumme. Sen jälkeen huone oli täysin tyhjä ja lattialevyjen irrotus muovimaton kanssa alkoi. Kuvassa työn touhussa Erik, Marjo ja Elina.


Tämänkin huoneen nurkassa oli ollut lämmitysuuni, jonka jäljiltä löytyi betonialusta. Se näkyy kuvassa vinoreunaisena alueena nurkassa.

 
Levyjen alta paljastui upea lautalattia. Ajatukset alkoivat hyrrätä...


 
Yhdessä kohtaa lattiaa oli ilmeisesti tasoitettu levyjen alle höyläämällä puupintaa esiin. Upeaa, kuivaa puuta!


 
Kipsitasoitteen levittämisen aikoihin talon kissa oli ilmeisesti hiipinyt lattian poikki.


Täti ja sen siskontyttö, Marjo ja Elina.

 
Kuistilla ovat kasassa sivuhuoneen lattialaudat. Paksua lankkuja!

 
Iltapäivällä levyt oli poistettu. Erik ihmettelee, että tässäkö tämä nyt oli.

 
Minä imuroin harjaamisen jälkeen keittiön lattiaa. Onkohan tätä koskaan ennen imuroitu? Milloin imurit tulivat yksityiskoteihin?

 
Mietimme asiaa päivän ajan ja nyt olemme vahvasti sitä mieltä, että tätä lattiaa ei oteta irti. Lattialautojen ja maaeristeen välissä on 10-15 cm rako, joka tämänhetkisen suunnitelman mukaan puhalletaan täyteen selluvillaa. Olemme valmiit hyväksymään tietyn kylmyyden tässä lattiassa, jos alkuperäiset laudat saadaan jäämään paikoilleen. Nummelasta on löytynyt firma, joka tulee paikan pääälle hiomaan tämän lattian kipsitasoitteineen kaikkineen. Emme tavoittele mitään vanhaa, kuhmuiseksi kulunutta pintaa, vaan sileää, lakattua lattiaa, jossa kuitenkin ovat vanhat laudat. Vähän kutkuttelisi maalata lattia vanhaan tyyliin, mutta kyllä se lakattunakin olisi upea. 

 
 
Lähdimme seuraavaksi koko porukka alapihalle polttamaan kokossa lattialevyjä ja hajonneita keittiönkaappeja. Tässä tilannetta valvomassa Aleksi.

 


Tässä vielä kuva olohuoneesta keittiöön päin. On vähän outo tunne. Huomenna piti urakoida koko päivä sen maaeristeen poiston kanssa. Nyt sitä ei ehkä tehdäkään. Olivatko nämä rankimmat hommat nyt tässä?

 
Nyt lähdemme saunaan. Tänään ei (luultavasti) tehdä enää remonttihommia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti