torstai 23. tammikuuta 2014

Nyt alkaa uuden rakentaminen!

Tänään torstaiaamuna kello 7.00 kurvasi pakettiauto pihaan. Harri ja Jukka-Pekka saapuivat! Remontissa alkaa seuraava vaihe, eli nyt rakennetaan, ei pureta.
 
Tulevan makuuhuoneen ikkunan kautta on tähänkin asti poistettu eristemaata ja purkujätettä ja toisaalta otettu sisään esimerkiksi lattialautoja. Nostimme heti sitä kautta porukalla lattian rakenteisiin tulevat palkit sisään. Ne pinottiin keittiön lattialle. Ulkona on hurja pakkanen ja onkin hyvä, että miehet voivat tehdä töitä suhteellisen lämpimästä keittiöstä käsin.

 
 Petri ja miehet pohtivat työjärjestystä ja lattian pinnan tasoa makuuhuoneen puolella.


Lähdemme kohta töihin. Tulee olemaan jännittävää palata kotiin. Mitähän tänään on jo ehditty iltapäivään mennessä tehdä? Jatkoa seuraa myöhemmin.

No niin, lupaukseni mukaan jatkan kirjoittamista vielä uudelleen tänään torstaina. Kello on nyt kohta puoli yhdeksän illalla.

Tulin töistä puoli kolmelta ja silloin makuuhuoneessa näytti tältä:

 
Harri ja J-P olivat perustaneet vanhojen hirsien päälle uuden lattian rakenteet. Keskimmäisen, hieman notkuvan hirren alle he olivat lisänneet kiviä, ihan vanhaan malliin. Juttelin aamulla heille, että tuon huoneen lattia on aina antanut siitä keskeltä vähän periksi.
 
Seuraavaksi miehet alkoivat asentaa levyjä palkkien väliin. Niiden päälle tulee huomenna eriste, eli puhallettava selluvilla.


Keittiö oli vielä eilen täysin tyhjä, koska sieltä oli siirretty kaikki meidän työkalumme olohuoneeseen, kun olimme suojanneet lattian seinän tasoitusta ajatellen. Nyt se on taas täynnä työkaluja ja -koneita. Kuten kirjoitin jo aiemmin, on hyvä, että miehet voivat pitää keittiötä työmaanaan, eikä heidän tarvitse sahata lautoja ulkona pakkasessa.



 
Neljän jälkeen työmiehistö vaihtui, kun J-P ja Harri lähtivät hyvän päivätyön tehneinä ja Upi tuli viimeistelemään keittiön seinien tasoituksen. Hän hioi eilisen pinnan ja lisäsi toisen kerroksen. Me hiomme sen kevyesti itse myöhemmin.

 
Koska remontin alla olevat huoneet ovat nyt kylmillään, on keittiössä pakko pitää kunnon puhaltimia, jotta tasoite kuivuu.

 
Makuuhuoneen lattia on nyt kokonaan noiden levyjen peitossa. Siellä on muuten välittömästi lämpimämmän tuntuista.
 
 
Tämä makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välinen ovi avataan viikonloppuna, kun tämä makuuhuone ei ole enää jääkylmä. Nytkin huomaa jo selvästi, että seinän takana olevassa kylpyhuoneessa on kylmempää kuin tavallisesti. Onhan väliseinä pelkkää hirttä ja kaakelia, ei siis mikään ulkoseinä, joka olisi eristetty kunnolla. Nyt tulevassa makuuhuoneessa on ollut kuitenkin yhtä kylmää kuin ulkona.

 
Koska huomenna jo puhalletaan eristeet ja ehkä saadaan lattialautojakin paikoilleen, piti sähköjohdot vetää paikoilleen tänään. Sähkönainen Katri kävi iltapäivällä käymässä ja neuvoi vielä, minkälaista johtoa laittaa minnekin. Minäkin olen tässä oppinut, että lämpöpattereilla on erilaista johtoa kuin pistorasioilla.
 


 Minä lähdin auttamaan, kun johdon työntäminen suojaputkeen oli yksin hankalaa.




Vielä jaksamme hymyillä, vaikka remonttiväsymys alkaa painaa. Tuntui muuten melkein koomiselta se, että sääennuste lupaa lämpenevää säätä perjantaista alkaen, eli juuri kun meillä on eristetty lattiat. Koko tämä hurjan kylmä pakkasjakso on paleltu avointen lattioiden kanssa...

 
Nyt ovat sähköjohdot valmiina huomista varten. Onpa mahtavaa, kun nyt alkaa näkyä jotain uutta joka päivä. Ihan erilainen tunne siihen verrattuna, että on purettu jotain joka päivä.

 


2 kommenttia:

  1. Se onkin hienoa, kun näkee kuinka hommat edistyvät. Meillä alkaa rakentaminen keväällä. Vielä olisi kuljetuspalvelu etsinnässä, mutta eiköhän se löydy. Kiitos jakamisesta. Hyvältä näyttää. https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista
  2. Tuttava myös alkaa rakentamaan lähiaikoina. Ainakin viimeksi hän jotain semmoista mainitsi. Kertoi myös, että heillä on vielä kuljetuspalvelu etsinnässä, sen jälkeen ilmeisesti työt voi alkaa.

    VastaaPoista