torstai 9. tammikuuta 2014

Keittiön kaapit irti!

En ole pariin päivän kirjoittanut blogia. Päivät olemme olleet töissä ja iltaisin on tehty kaikenlaista sekalaista. Petri ja Erik (siskoni Marjo mies) irroittivat jo osan keittiön kaapeista maanantaina ja tänään melkein kaikki loput. Veden sulkeminen vaatii vielä jotain lisäosia, joten se kaappi on vielä kiinni.
 
Tänä aamuna tilanne oli siis tämä, eli kuvassa näkyvästä nurkasta oli jo irrotettu ja huoneen toiseen reunaan siirretty yläkaapit. Alakaapitkin oli irroitettu, mutta laitoimme työtasot vielä siihen päälle. Saimme muutaman päivän lisäaikaa keittiön käytölle!
 
 
Tässä niitä maanantaina irroitettuja yläkaappeja. Samoin kuistin oven vieressä ollut korkea kaappi, joka otettiin myös paikoiltaan. Nyt jo maahan asti puretussa sivuhuoneessa seissyt pakastin nököttää vielä nurkassa.

 
Tämä nurkka jäi siis maanantaina vielä purkamatta.

 
Käynti olohuoneeseen vaati vielä aamulla melkoista akrobatiaa keittiön puolella. 

 
Tänään Petri ja Erik urakoivat sitten jäljellä olevan nurkan kanssa. Tässä tiskialtaan yltä paljastunutta seinää. Erik työn touhussa.
 
 
Marjo ja Erik veivät eilen omaan kotiinsa vanhan keittiönpöytämme ja tuolit. Sen myötä huoneeseen tuli tänään tuiki tarpeellista tilaa lopuille irrotetuilla keittiönkaapeille.


Teippasin Marjon kanssa olohuoneeseen johtavat lasiovet turvaan pölyltä. Kun keittön lattia on ehkä sunnuntaina purettu, alkaa taas se valtavan pölyinen maaeristeen tyhjentäminen. Teippaan siksi aikaa myös ovien saumat umpeen ja keittiötilaan kuljetaan vain ulkokautta. Onneksi sieltä on kuistille ovi!

Toisaalta kaikki todella likainen työ on tehty, kunhan keittiön laittia on purettu. Sen jälkeen taloon leviää vain sellaista normaalia remonttipölyä. Koko talo vaatii suursiivouksen tämän jälkeen!

 
Olohuone on aikamoinen varastotila. Onneksi se on suuri huone, eli kulmasohva ja tv-nurkka ovat edelleen oikeassa käyttötarkoituksessaan. On tärkeää päästä rentoutumaan välillä.
 
Osa tavaroista on vain odottamassa sijoittamista uuteen keittiöön, osaa käytetään nyt remontinkin aikana. Jo tänään osa vaihtoi paikkaansa. Yritin kovasti löytää järkeviä ratkaisuja ruokahuollon hoitamiseen. 

 
Suojasin seiniä huovilla, jotta vinoon tuetut hyllyt eivät naarmuta reilun vuoden ikäisiä tapetteja.

 
Vielä on kulkureitti ympäri huonetta auki. 

 
Jääkaappi on jo siirretty kylpyhuoneeseen. Perustin sinne myös tiskauspisteen. Kävin tosin ostamassa ison kasan kertakäyttöastioita, jotka poltamme takassa. Jos ilma kylmenee, on takkaa syytä polttaa muutenkin. Iso osa alakertaa on kuitenkin täysin avoimena, joten talo viilenee äkkiä. Onneksi nukumme vielä yläkerrassa, jossa on muutenkin lämpimämpää.
 
Suojasin myös mainitsemani kulmasohvan lakanoilla. Siinä tulee varmaan syötyä aika usein, enkä halua turhaan joutua mäkättämään pojille ruokatahroista sohvalla.
 
Huomenna tulee keittiönhakija ja myös liesi noudetaan. Tarvitsemme itse vielä pakastimen ja jääviileäkaapin, mutta jääkappipakastin ja tiskikone olisivat tarjolla vaikka heti! Vielä ei ole löytynyt ostajaa.
 
Väsyttää. Pesin irrotettuja kaappeja, järjestin olohuoneen ja kävin kaupassa. Marjo, ihana siskoni, jynssäsi uuni puhtaaksi.  Petri irrotti kaappeja koko illan. Oli muuten työn ja tuskan löytää oikeat sulakkeet, kun eri sähkölaitteita irroitettiin. Onneksi oli kaksi teknikkoa tekemässä, oli koulutus kunnossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti