torstai 2. tammikuuta 2014

Taustaa

Asumme vuonna 1880 rakennetussa hirsirunkoisessa talossa Mäntsälässä. Alakerta on remontoitu edellisten asukkaiden toimesta viimeksi vuonna 1989, lukuunottamatta suurta olohuonetta, jonka pintaremontin me teimme keväällä 2012. Yläkerran remontoimme itse vuonna 1999, jolloin koko lailla kaikki vanha purettiin hirsiseiniin saakka. Tai vanha ja vanha, ei täällä ole runkoa lukuunottamatta tallella mitään alkuperäistä. Purimme siis 70-luvun remontin aikaisia rakenteita.

Koko kuusihenkinen perheemme on 2000-luvun alusta nukkunut yläkerrassa, pojat tosin syntyivät vasta remontin jälkeen vuosina 2000 ja 2001.

Nyt esikoistyttäremme on asunut jo poissa kotoa toista vuotta ja seuraavakin tytär muuttanee tämän vuoden kuluessa pois. Yläkerrassa siis tyhjenee huoneita.

Alakerran keittiö on 25-vuotias, eikä mitenkään hehkeä nuori aikuinen, vaan totaalisen kulahtanut tila. Uusi keittiö on ollut haaveissa jo pitkään ja nyt tuo haave toteutuu! Alakerrassa on keittiön vieressä pienempi huone, joka on toiminut toimistotilana ja suoraan sanottuna aikamoisena romuvarastona. Petri ja minä siirrymme nyt nukkumaan siihen, joten myös siellä on tehtävä pintaremontti. Sekä keittiön että sivuhuoneen lattiat ovat kylmät, sillä 80-luvun lopun remontissa niitä ei eristetty, kuten nykyisen olohuoneen kohdalla tehtiin. Sivuhuoneesta on myös tarkoitus puhkaista oviaukko vieressä olevaan kylpyhuoneeseen. Kyseisten tilojen välillä on joskus ollut ovi, nyt pitää vain löytää oikea kohta.

Aikataulu tässä projektissa on se, että lokakuun  2013 alussa aloimme vertailla keittiöitä ja saimme paljon tarjouksia. Vuoden viimeisinä päïvinä aloimme tyhjentää sivuhuonetta. Yläkerrasta vapautuva nykyinen makuuhuoneemme tulee uudeksi varasto- ja ompelutilaksi. Olemme onnistuneet sijoittamaan paljon tavaraa jo uusille paikoilleen siirtämällä vaatteitamme tuuletustangoille.

Kodinkoneiden lopullinen valinta on juuri nyt käsillä. Niistäkin olemme saaneet monta tarjousta.

Nyt tammikuun 2014 kahden ensimmäisen viikon aikana puramme ensin sivuhuoneen ja hieman myöhemmin keittiön lattian, tyhjennämme kaikenlaisen vanhan eristemöyhyn pois. Pari remonttimiestä tulee puolen kuun jälkeen tekemään uudet lattiat. Niihin aikoihin puramme keittiön ja myymme pois kaapit ja vanhat kodinkoneet. Ne ovat myynnissä tori.fi:ssä ja osa onkin jo mennyt kaupaksi. Hyvä juttu, jos niille löytyy vielä käyttöä!

Me itse käsittelemme seinäpinnat. Remonttimiehet tekevät katot, huonekorkeus kun on 270 cm, eikä meillä ole kunnon telineitä.

Uusi keittiö tulee tammikuun loppupuolella. Tavoite on, että viikon 8 hiihtolomaan mennessä kaikki on viimeistään valmista ja voimme viimeistellä tiloja.

Tässä blogissa jaamme kokemuksiamme ja kerromme remontin edistymisestä. Tervetuloa mukaan jännittävään alkuvuoteemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti