perjantai 21. helmikuuta 2014

Valmista (ihan vähän viimeistelyä vielä...)!

Onpahan taas ollut työteliäät pari päivää! Olemme tyhjentäneet ja siivonneet olohuonetta siirtämällä siellä säilytyksessä ollutta tavaraa uuteen keittiöön ja yläkerran varastohuoneeseen.
 
Eilen torstaina olimme tosin monta tuntia lastemme kanssa Jumbossa ja Ikeassa. Kävimme keilaamassa, syömässä ja shoppailemassa. Vähän hiihtolomakivaa meille kaikille!
 
Nyt perjantaina telkkarissa näkyy Suomi-Ruotsi -jääkiekko-ottelu. Minun hermoilleni sopii parhaiten seurata ottelua vain kuuntelemalla, joten kuljin äsken läpi alakerran ottamalla kuvia.
 
Keittiön kaappien täyttäminen vei paljon aikaa, koska kaikki tavarat piti pestä tai pyyhkiä. Lisäksi piti miettiä, mikä sijoitetaan minnekin. Ylälaatikoiden lokerikot tulevat vasta ensi viikolla, joten kaikenlaiset kauhat, veitset ja muu sellainen on toistaiseksi vain lätkäisty laatikoihin. Sen sijaan muissa kaapeissa olevat astiat ja kodinkoneet saattavat hyvinkin olla lopullisilla paikoillaan.
 
Tämän keskisaarekkeen laatikoissa ovat kuivaruoat. Tulppaanikimppu päällä on lahja ystäviltämme Saijalta ja Jarnolta, jotka poikineen tulivat tänne katsomaan lätkää. 
 
 
Liesinurkka näyttää nyt tältä. Kahvinkeitin sijoitettiin tuohon oikealle. Kahvinporoille ja suodatinpusseille hankittiin eilen Klas Olssonilta tuollaiset purkit. Lieden takana olevalle hyllylle minulta löytyivät nuo korit ennestään. Isommat mausteet, etikat ja öljyt ovat niissä.


Uusi leipälaatikko on jääkaapin vieressä. Kuohuviini tuossa pöytätasolla avattiin ihan pian tämän kuvan oton jälkeen. Nyt on juhlan aika!

 
Tässä vielä kahvinkeitin. Elina puhdisti sen eilen täysin kirkkaaksi. Kiitos!

 
Tuo vesijohdot peittävät kulma piti ensin peittää kaakelilla, mutta yhdessä keittiötoimittajan kanssa päätimme, että siihen tuleekin harmaa levy. Kaakeleita ei kuulemma saisi tuossa loivassa kulmassa asennettua niin, etteivät päädyt näkyisi. Levy tulee kaiketi ensi viikolla. Kaapeissamme on erikoisväri, joten levyä ei ole varastossa, vaan se pitää maalata erikseen.

 
Laitoin nurkkalipaston päälle joululahjaksi saamamme talot. Kaapin päällä on pistorasia, joten sinne saa jatkossa vaikka jouluvalot.

 
Makuuhuone saa pieniä lisäyksiä koko ajan. Nuo kynttilät ostin eilen Ikeasta.


Kylpyhuoneen oven eteen hankittiin pieni matto, olin nimittäin jo pari kertaa meinannut liukastua vastalakatulla lattialla tullessani suihkuista.

 
Noita kahta uudistettua huonetta hienommalta tuntuu nyt melkeimpä se, että olohuone on taas olohuone! Saimme parin päivän hurjalla urakoinnilla melkein kaikki tavarat täältä pois.


 
Totuuden nimissä on näytettävä kuitenkin myös tämä nurkka keittiön oven vieressä. Siinä on lähinnä kaikenlaista antiikkitavaraa, mitä meillä oli esillä vanhassa keittiössä. Nyt emme vielä oikein tiedä, mihin ne sijoitetaan. Ehkä ne pääsevät takaisin aittaan. Siivosin viime kesänä aittamme "museohuoneen" viimeisen päällä hienoksi ja laitoin itse asiassa lukon oveen, jotta pojat eivät epähuomiossa mene sinne sotkemaan.


Vanha keittokirjahyllymme (myös omasta aitastamme esiin kaivettu) pääsi takaisin oven ja ikkunan väliin. Siinä se saa olla ainakin toistaiseksi. Ikkunaan on muuten jo ostettu uusi tanko ja verhot, mutta vielä niitä ei ole asennettu paikoilleen. Päätimme eilen keskittyä siivoamaan.

 
Makuuhuoneessa puuttuu vielä se istuinpenkin kansi. Petri on kerännyt sinne työkaluja lojumasta lattioilta. Uudet ikkunaverhot odottavat ripustamista paketeissa lattialla.

 
Huomenna Petri aikoo päällystää kylpyhuoneen uuden syvennyksen reunat. 


Ja makuuhuoneen kynnys on vielä rakennettava.


On tämä ollut suuri urakka. Päivitän vielä toki lähipäivinä näitä viimeistelyjuttuja, mutta pian on Petrin ja Sarin remontti ohi!

4 kommenttia:

  1. On teillä kova homma ollut. Ihanaa, että olette loppusuoralle. Tsemppiä vielä!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon! Aikataulun pitäminen rakennusprojektissa ei ole ihan tavanomaista. Jos nyt joku merkityksetön viimeistelytyö vähän sattuu viivästymään -- vaikka vuodella tai parillakin -- niin sitä ei lasketa. :-)

    VastaaPoista