torstai 13. helmikuuta 2014

Keittiö alkaa olla enemmän valmis kuin kesken!

 
Taas oli mukavaa tulla töistä kotiin, sillä Jouko oli saanut taas tänään paljon aikaan! Kaappien ovet taitavat olla kaikki paikoillaan, samoin laatikot. Näkyviin jäävien reunojen harmaat levyt olivat myös jo monessa kohtaa laitettuina.
 


Kylmäkaappien ylle tulevat pienet kaapit olivat jo valmiit.

 
Pieni lipastomainen kaappi makuuhuoneen oven oikealla puolella oli myös hyllyjä vaille valmis. Se oikein kutsuu laittamaan päälleen jotain kaunista koriste-esineitä. Kaikkien kaappien päälle tulevat vielä koristelistat, samoin niiden alle tulee suojalistat, jolloin nuo säädettävät jalat menevät piiloon. Samoin toki puuttuvat vielä kahvat kaikista ovista. Ja kaikki liikkuvat osat eli ovet ja laatikot, säädetään vielä loppujen lopuksi.
 
 
Huuva puuttuu vieläkin. Keittiöntoimittajallamme on ollut haastavaa löytää tarpeeksi korkean putken omaavaa huuvaa, mutta tänään hän kertoi Petrille sellaisen löytyneen. Ehkä se tulee jo huomenna paikalle? Petri tutkii tässä kuvassa uunin koloa tultuaan töistä.


Makuuhuoneessa on muuten sähkötyöt tehtynä! Vainion Katri oli tänään hommissa oikein reippaan tuntuisen ammattikoululaisen kanssa. Katri ripusti vielä ennen lähtöään vanhan keittiön valaisimen uudelle paikalleen makuuhuoneeseen. Tänne tulee varmaankin loppujen lopuksi joku vaaleampi lamppu, mutta tämä ruskea kyllä sopii ainakin hirsiseinään hyvin ja välttää toistaiseksi. Keittiöön on tilattu uudet valaisimet. Työtason päälle tulee vierekkäin kolme pientä lamppua.


Valokatkaisijat ja pistorasiat ovat makuuhuoneessa jo paikoillaan.

 
Vesijohdon sisääntulon kohdalla on siihen rakennettavan penkin sisäänjäävä pistorasia, lähinnä vesiputken vieressä kulkevaa lämmitintä varten. Penkin ulkopuolella ovat sitten taas toiset pistorasiat.

 
Uudet lämpöpatterit on myös asennettu tänään. Makuuhuone on todella mukavan lämmin nyt.

 
Myös eteiseen asennettiin uusi patteri. Vanhat olivat todella kuumat pinnoiltaan ja melkeinpä vaaralliset sen vuoksi. Uudet ovat siistit, hyvän näköiset ja turvalliset.

 
Otimme kaikkien asentajien lähdettyä mittoja uusia listoja varten. Kävimme sitten Petrin kanssa taas rautakaupassa ja palasimme ovi- ja lattialistojen kanssa takaisin. Farmariauto on kätevä ajoneuvo remontintekijöille!

 
Kävin tässä välissä Verson, kylämme urheiluseuran hallituksen kokouksessa. Petri oli sillä välin pistänyt melkein koko makuuhuoneen lattialistat paikoilleen.

 
Aika sievää, eikö?


Alvar kävi seuraamassa isänsä sirklaushommia A-tikkailta käsin.

 
Kun tulin kokouksesta takaisin, aloimme yhdessä listoittaa ovia. Tässä makuuhuoneen ovi keittiön puolelta katsottuna valmiina.


Oven ja kaapin väliin tuli muutaman sentin mittainen lattialista.


Kuistin ovi oli haastava. Oven ympärillä oli todella paljon peitettävää tilaa, oven yläpuolinen kipsilevy pullotti ja naulat eivät oikein ottaneet kiinni mihinkään. Ärräpäitä lensi...


Puhelinverkon johtoa varten piti listaan hioa kolo.


Vaikeuksien kautta voittoon! Valmistuihan se kuistinkin oven listoitus! Petri lisäsi alareunaan eristettä ja siinä aina tuntunut veto hävisi.

 
Siivosimme vielä makuuhuoneen. Listoja puuttuu enää niin vähän, ettei niitä enää tarvitse sahata makuuhuoneessa. Tapetti/sirklauspöytä sai siis lähtöpassin. Petri nosti valaisinta ylemmäs ja minä imuroin, taas kerran, pölyt ja sahanpurut pois. Petri siirsi myös pitkän 16 ampeerin pistorasiassa kylpyhuoneessa kiinni olevan jatkojohdon kulkemaan eteisen kautta keittiöön, joten makuuhuoneen saa nyt oikeasti suljettua kummastakin ovesta, eikä sinne enää pitäisi kulkeutua likaa. Ainoastaan imurin johto kiemurtelee vielä tässä iltakymmeneltä otetussa kuvassa. Nyt on jo aika pestä nuo ikkunat! Huomenna alkaa muuten hiihtoloma ja sen päätyttyä yhdeksän päivän päästä täällä pitäisi olla valmista ja koko talossa siistiä ja puhdasta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti