maanantai 10. helmikuuta 2014

Kaappien rakentelua ja kodinkoneita!

Työpäivä venyi tänään, sillä ajoin heti oppituntien jälkeen keskustaan pitämään mäntsäläisille opettajille tvt-koulutusta yhdessä toisen kouluttajan kanssa. Koulutus meni hyvin, mutta muutaman muunkin jutun jälkeen kello oli jo viisi, ennenkuin pääsin kotiin. Tälläiseltä näytti olohuoneessa. Kodinkoneet olivat saapuneet!


Ja keittiö puolestaan oli täynnä tänään koottuja kaappien runkoja. Ne oli kerätty keskelle lattiaa, koska Petri aikoi listoittaa keittiön kattolistat tänä iltana.



Petri oli tänään kuullut, että kahdessa kohtaa seiniä tapetti ei ulottunut tarpeeksi alas. Kuten kirjoitin aiemmin, oli tapettia alunperinkin yksi rulla liian vähän, joten nyt piti vähän askarrella jäljelle jääneistä vähäisistä palasista. Onneksi minulla on tämä akateeminen "leikkaa ja liimaa"- luokanopettajakoulutus!


Kiinnitin palasia teipillä sovitteluvaiheessa. Kukat sain leikattua yhdestä pystysuikaleesta, mutta nuo välissä olevat köynnökset piti sovitella sinne päin. Onneksi tämä kohta on siis korkeahkon kaapin päällä, eikä käytännössä näy mihinkään.


Uskallan väittää, ettei tuota alareunaa ihan heti kauempaa katsottuna huomaa pikku palasista koottuna.


Erik tuli taas auttamaan. Tajusimme eilen, että vastoin saamiamme ohjeita kattolistat olisi pakko laittaa paikalleen ennen kaappien kiinnitystä. Ei näin korkeassa huoneessa pääse millään tarpeeksi ylös kaappien yli kurkottaen. Lattialistat tulevat tietenkin vasta kaappien jälkeen. Ovilistojen viereen tulee kaappeja ja valokatkaisimia, joten ne laitetaan vasta niiden kanssa samaan aikaan.

Makuuhuone toimi taas sahauspisteenä. Johan se oli muutaman tunnin sahanpuruvapaana.


Rauhallisen työparin urakka eteni hyvin. Välillä piti käydä höyläostoksilla, jotta katosta jossain kohdin pintavetona tuleville sähköjohdoille saatiin tehtyä listoihin kolot.


Huuvan kohdalla oli taas ihan uudenlaisia jiirikulmia.



Tuli todella siistiä!


Kattolistaa puuttuu enää pieni, suora pätkä eteisen oven päältä. Siitä kohtaa sähköt tulevat huoneeseen, joten sähköasentajalla on nyt kunnolla tilaa tehdä töitä katonrajassa.

On vaikeaa sanoa, kuinka kauan tämä keittiön asennus vie. Kaappien rungot ovat varmaankin koko lailla koottuna nyt. Tosin korkeita kaappeja ei vielä näkynyt. Sitten rungot pitää kiinnittää paikalleen. Ovet, laatikot, hyllyt, kädensijat... Välitilojen kaakelointi kuuluu samaan urakkaan. Sähköasentaja tulee loppuviikosta ja vesijohdot täytyy myös liittää. Neljä päivää on aikaa hiihtoloman alkuun. Onkohan silloin jo valmista? Pääsisi vihdoin laittamaan tavaroita paikoilleen ja pesemään koko talon läpi irtaimistoineen!

Makuuhuoneesta puuttuvat enää lattialistat ja sähköasennukset, siis valokatkaisijat ja pistorasiat. Ja ne vesijohtojen koteloinnit. Niin, ja sen kylpyhuoneen syvennyksen pinnoitus jollain lailla. Onhan tässä vielä vähän tekemistä, mutta loppumetreillä olemme joka tapauksessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti