keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tiukasti kiinni olevia kaakeleita

Keittiön ja makuuhuoneen lattioiden lakat kuivuvat rauhassa. Niillä voi jo tietenkin hyvin kävellä villasukilla, mutta ei tee kyllä yhtään mieli lähteä kävelemään piikkikoroilla sinne.
 
Kuten olen aiemmin kirjottanut, löytyi aitasta kasa kylpyhuoneen kaakeloinnista 25 vuotta sitten ylijääneitä kaakeleita. Meidän pitää päättää, millä päällystämme makuuhuoneeseen avatun oviaukon syvennyksen.
 
 
Syvennys on niin syvä, että samat kaakelit kuin seinissäkin ovat, sopisivat myös siihen. Laskimme tarvitsevamme noin 50 kaakelia. Aitasta löytyi kolmisenkymmentä.
 
Petri päätti yrittää irrottaa oviaukon tieltä irrotetusta kipsilevystä siihen liimattuja kaakeleita. Alvar sulattaa kaakeleiden liimaa kuumailmapuhaltimella.
 

Petri yrittää vääntää kaakelia varovasti irti.


 
Siinä niitä on, kasa kaakeleita. Saa nähdä, miten paljon saamme ehjinä irti. Kovin moni kaakeli naksahti halki irrotusvaiheessa.

 
 
Minä menin Alvarin tilalle lämpöpuhaltimeen ja irrotimme hitaasti pari kaakelia. Kolmas halkesi ja sitten päätimmekin lopettaa tältä illalta. Väsyneenä tulee jäkätettyä puolin toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti