lauantai 15. helmikuuta 2014

Makuuhuone käytännössä valmis ja keittiö melkein!

En kirjoittanut blogia eilen perjantaina, joten aloitan sieltä. Aamulla tehtiin keittiön vesiliitännät. Sähköjä ei ole vielä kytketty, sillä kaakeloinnin täytyy olla valmis ennen pistorasioiden asentamista. Mutta koska vanha tiskikone myytiin torstaina, ei meidän loppujen lopuksi täytynyt tiskata käsin kylpyhuoneen käsienpesualtaassa kertaakaan. Vanha tiskikone toimi hienosti kylpyhuoneessa pyykinpesukoneen vesiliitännässä koko remontin ajan.


Joukon lähtiessä perjantai-iltana kotiinsa, oli keittiö jo todella hyvän näköinen. Pakkausmateriaalit oli siivottu ja kaikki kaapit olivat paikoillaan.Ainoastaan koneet puuttuvat, mutta ne odottavat niitä sähköliitäntöjä.



Kaikista kaapeista puuttuvat vielä ylä- ja välilistat sekä lattianrajaan tulevat listat. Samoin vetimet täytyy vielä ruuvata paikoilleen. Pohdin paljon asentaja-Joukon kanssa kahvojen suuntia perjantai-iltapäivänä.


Kävin ostamassa siivousaineita ja -välineitä, joita on kasassa keskisaarekkeen päällä. Tuossa näkyy se läppä, jonka ääressä syödään aamupalat ja sen semmoiset ateriat.


Kaakelit tulevat tuohon kaappien väliin. Ne ovat valkoisia, suorakulmaisia ja ladotaan tiilikuviointiin.



Olohuoneen oviaukko odottaa vielä listojaan, sillä kynnys on ensin viimeisteltävä. Siinähän on nyt vain kaistale olohuoneen parkettia, jonka maalasin pari vuotta sitten valkoiseksi. Parketin kuviointi näkyy ikävästi läpi.


Ensimmäinen ateria uudesssa keittiössä valmistettuna odottaa vielä, mutta ensimmäinen käsitiski on nyt tehty! En laittanut astioita kuivauskaappiin, koska seinässä ei ole vielä kaakeleita. Ihana, suuri allas! Edellinen oli, kuten kaikki lähisukulaiset ja ystävät tietävät, ihan fiasko! Kaksi pientä allassa vierekkäin, eikä mikään suurempi astia mahtunut pesuun. Vettä tuli aina yli reunojen. Ei enää!



Kävimme ystävänpäivän kunniaksi perjantai-iltana kaikki viisi ulkona syömässä. Jonkin verran jopa puhuimme jostain muusta kuin remontista!

Lauantaiaamuna Petri jo huuteli minua hommiin alakertaan kahdeksan jälkeen. Aloimme tehdä tulevaan makuuhuoneeseen vesijohdon kotelointeja. Tuohon nurkkaan, jossa Petri mittailee lautaa, oli tarkoitus rakentaa tukeva, istuttava penkki. 


Aluksi rakennettiin kunnon kehikko. Osa laudoista ruuvattiin toisiinsa ensin ja sitten palasia kiinnitettiin lattiaan, seinään ja toisiinsa. Petri porasi aina ensin reiän ruuville, jotta laudat eivät murtuneet päistään, ruuvit kun tulivat niin reunaan.


Kehikko on valmis! Koska vesijohto on tuossa aika vasemmalla, jää laatikkopenkin oikeaan reunaan tilaa vaikka työkalujen säilyttämistä varten.


Tänään taas nähtiin, että kannattaa säästää vanhoja materiaaleja. Petri löysi aitasta riittävästi sitä samaa paneelia, jota meillä on olohuoneen katossa ja seinien alaosassa, samoin eteisen seinissä.


Kävimme seuraavaksi vaihtamassa uuden mikroaaltouunin pienempään, sillä eilisessä kokeilussa totesimme hankkimamme uunin olevan liian suuri sille varattuun koloon. Samalla ostimme uuden leivänpaahtimen. Uusi on rosteripintainen, eli sopii uuteen keittiöön paremmin kuin vanha. Todellinen syy uuden ostoon on se, että moni meistä on saanut viime päivinä sähköiskuja vanhasta. Ei tunnu kovin turvalliselta!

Äitini soitti ollessamme vielä asioilla ja kutsui meidät lounaalle heille. Olipa ihanaa saada istua keittiön pöydän ympärillä ja syödä kunnon kotiruokaa, hirvipaistia ja perunamuusia vaikka millä lisukkeilla! Meiltä oli kotona päässyt kahvi loppumaan, joten oli jo korkea aika saada ensimmäinen annos päivän kofeiinista!

Petri ja Aleksi lähtivät sieltä suoraan Aleksin jääkiekko-otteluun Helsinkiin. Minä kävin ostamassa litran valkoista kalustemaalia ja pari sivellintä ja pistäydyimme vielä Elinan ja Alvarin kanssa ostamassa kahvia.

Kotona hioin aamulla rakentamamme kehikon sahattuja reunoja ja päätin kitata paneeleiden yläreunan. Vaikka se tuleekin kannen alle, on kuitenkin mukavaa, että kannen ollessa auki, näkymä ja tuntuma on siisti ja huoliteltu.


Aamulla muuten Petri oli myös rakentanut kotelon vesijohdon toiselle päälle. Tässä nurkassa lähestyttiin kotelointiasiaa ihan eri tyylillä. Raakalaudasta tehtiin rouhea laatikko, joka on tässä vielä keskeneräisenä. 


Laatikkopenkin kittausten kuivuessa käsittelin toisen nurkan laatikon sillä samalla vahalla, millä hirsiseinäkin on käsitelty. Saa nähdä tuleeko hyvä. Se on kovin harmaan sävyinen verrattuna seinän punertavaan väriin. Mutta näyttää kyllä aika hyvältä! Ehkä toinen kerros myöhemmin auttaa. Se on tosiaan tuollainen irtopala, jota ei kiinnitetä sen kummemmin lattiaan, mutta se kierretään kuitenkin lattialistalla.


Olen jo monta kertaa toiveikkaasti luullut, että makuuhuone pysyy jo siistinä. Mitä vielä! Siivosin ennen maalaamisen aloitusta taas ämpärillisen sahanpurua pois, siirsin kaikki työkalut ja koneet pois ja imuroin. Sitten palautin aaltopahvin ja suojalevyn takaisin ja aloitin oman urakkani.


Nurkkapenkki on nyt pohjamaalattu. Yläosat näyttävät huolimattomasti tehdyiltä, mutta en maalannut vielä uusien kittausten päälle. Halusin kuitenkin maalata ensimmäisen kerroksen, koska en ole ihan varma tarvitaanko kaksi pohjamaalikerrosta. Nyt ensimmäinen kerros ainakin ennättää kuivua yhdessä kittausten kanssa.


Ehkä kirjoitan tänään vielä lisää? Nyt on iltapäivä ja odotan maalien kuivumista. Tuohon penkkiin tulee muuten kansi luultavasti valmiista liimapuulevystä, mutta tuntuu hankalalta löytää tarpeeksi leveää, joka ei kuitenkaan ole kauhean paksu. 

*****************************

No täällähän minä taas olen. Ne laatikon kitit olivat niin ohuita, että, toki vähän turhan aikaisin, menin kuitenkin kokeilemaan niitä äskeisen kirjoitukseni jälkeen. Hioin ja maalasin pohjamaalilla nuo yläreunat, jotka olin vielä ohittanut aiemmin iltapäivällä. Nyt päältäpäin katsottuna näkyy toki tuo panelin mutkainen reuna, mutta yläosan sahalaita on siisti ja tasainen.



Olin unohtanut pohjamaalata kahteen seinän vastaiseen nurkkaan tulevat listat, mutta onneksi muistin ne nyt. Olin jo kiikuttanut toisen niistä kuistille puukasaan. Hyvä, etten sentään takkaan!


Päätin vielä pestä ikkunat. Valitettavasti pimeys laskeutui, enkä enää nähnyt lopputulosta. Ennätin pestä vain puolet toisesta ikkunasta, eli neljä lasipintaa. Kylläpä ikkunat ovat todella likaiset remontin jäljiltä. Mustaa pölyä joka välissä.


Huomenna pesen ikkunat loppuun. Menemme muuten luultavasti aamulla Ikeaan ja haemme makuuhuoneen kalusteet! Eli periaatteessa... uskallankohan edes ajatella tätä jo... saatamme nukkua ensi yönä viimeisen yön yläkerrassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti