maanantai 17. helmikuuta 2014

Ikkunanpesua ja Ikeaa!

Kirjoitan tätä sunnuntain blogia vasta maanantaina, mutta teen tästä silti oman sivun, koska eilenkin tapahtui niin paljon.
 
Petri kiinnitti loput makuuhuoneen lattialistoista heti aamulla, sillä edellisenä päivänä rakentamamme nurkkalaatikon kolmas maalikerros oli kuivunut kunnolla yön aikana.
 

Eipä taida näkyä kunnolla tässä kuvassa, mutta illalla pesemäni ikkuna on oikealla ja vielä pesemätön ikkuna vasemmalla.

 
Pesin sitten viimein loputkin makuuhuoneen ikkunat heti aamupäivällä. Tuli upean näköistä! Ne olivat jo ennen remonttia aika likaiset ja kaiken rakennuspölyn vuoksi melkein läpinäkymättömät ennen pesua. Aloitinkin jokaisen ikkunan kanssa ihan pölyrievulla käymällä kaikki reunat ja ikkunan yläreunan läpi. Sen jälkeen pitikin käydä huuhtelemassa pikimusta riepu.


 
Ikkunanpesun jälkeen kävin pikaisesti suihkussa ja sitten lähdimme Petrin kanssa kohti Ikeaa. Sieltä saa remonttibudjettiimme sopivan hintaisia ja  -tyylisiä huonekaluja makuuhuoneeseemme. On muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun ostamme kerralla kokonaisen huoneen huonekalut. Tässä kuvassa olemme jo ajamassa takaisin kotiin vuokrapakettiautolla.



Olivat muuten todella painavia nuo laatikot. Eipä tarvitse käydä kuntosalilla vähään aikaan!

 
Kannoimme auton tyhjäksi olohuoneeseen ja sitten Petri lähti ajamaan takaisin Vantaalle palauttamaan pakettiautoa. 




 
Kävelimme läpi Ikean "laput silmillä", koska olimme päättäneet hakea tällä reissulla vain huonekalut, ei muuta sälää. Jotain pientä sujahti kuitenkin ostoskärryyn. Pari tyynyä, kunnon pannunaluset ainakin...


Petri meni suoraan Vantaan keikan jälkeen jäähallille katsomaan Aleksin peliä ja minä aloitin kokoamisen. Tässä on ensimmäinen keittiön uusista baarituoleista.

 
Tässä kaikki neljä. Keskisaarekkeen reunalle mahtuu kunnolla kolme tuolia, mutta neljä voi kuitenkin syödä aamupalaa yhtä aikaa, kun ollaan vähän nurkan puolella. En muuten oikein saanut ruuvattua noita istuinpaloja kiinni, joten ne ovat tässä vielä irti. Petri kiinnitti ne tultuaan kotiin.

 
Tässä ovat makuuhuoneen uudet lamput. Olen todella tyytyväinen! Ne olivat edulliset ja todella hyvän näköiset. Tai makuasiahan tämä on, joku ei tykkää. Mutta me pidämme näistä kovasti!

 
Tässä on vielä pikkupöytä, jonka kokoaminen oli minulla kesken Petrin kotiutuessa poikien kanssa.

 
Aloimme yhdessä koota suurempia huonekaluja. Tässä on valmiina ensimmäinen vaatekaappi. Valitsimme liukuovelliset kaapit, sillä huoneen leveys ei kuitenkaan ole kovin suuri kahdelle kaapille, sängylle ja yöpöydille.

 
Ja tässä on vähän myöhemmin valmistunut toinen kaappi. Molempia alkoi tässä vaiheessa jo väsyttää aika lailla. 

 
Mutta emme lopettaneet vielä. Meillä oli kova halu nähdä, miten sänky mahtuu kaappien väliin. Olimme valinneet saman Hemnes-sarjan sängyn, josta muutkin huonekalut oli valittu. Se on kuitenkin melko massiivinen vuode.

 
Tässä on myöhään sunnuntai-iltana valmiina kaapit, sänky ja yöpöytä. Olimme suunnitelleet yöpöydiksi sellaisia jykevämpia, kahden laatikon pöytiä. Niitä ei Vantaan Ikeassa kuitenkaan ollut ja Petrin piti hakea maanantaina kaksi pöytää Espoosta. Mutta sen verran ahdas tuo väli on, että päädyimme laittamaan sittenkin yöpöydiksi tuollaiset kevyemmät pöydät. Mikä onni siis, ettemme saaneet niitä raskaampia pöytiä sunnuntaina!
 
Siirrämme vanhat, mutta vallan mainiot runkopatjamme tuohon rungon päälle, kunhan muutamme alakertaan. Mutta ei vielä tänään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti