sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Välipäivä

Teimme eilen illalla päätöksen,että emme käytäkään kaksi vuotta sitten olohuoneen remontista ylijääneitä tapetteja makuuhuoneeseen. Rullia ei ole tarpeeksi, minkä kyllä tiesimme. Olin jo valinnut sopivan yksivärisen tapetin jatkoksi. Nyt alkoi kuitenkin tuntua hölmöltä tapetoida osa huoneesta eri tavoin.

Tämän päätöksen johdosta tänään onkin välipäivä, mikä on ihan tarpeen eilisen urakan jälkeen. Makuuhuoneen tapetointi on huomattavasti keittiötä yksinkertaisempi urakka ja teemme se ensi viikonloppuna. Nyt on siis viikko aikaa valita ja tilata sinne tapetit. Jotain yksinkertaista kahden kukkatapettisen huoneen jatkoksi, luulisin. Haemme makuuhuoneeseen hyvin vaaleaa ja rauhallista tunnelmaa.

Nyt aamulla raivaamme täällä. Jo tarpeettomaksi tässä remontissa jääneet työkalut siirretään kellariin. Makuuhuoneen lattiasta ylijääneet laudat kannamme tässä vaiheessa kuistille. Sekä keittiön että makuuhuoneen lattiat pitää tyhjentää täysin, sillä huomenaamulla tulee lattianhioaja.

Keittiökaapistojen kuljetukset tapahtuvat aina perjantaisin. Vielä ensi perjantaina ei kannata laittaa painavia laatikoita keittiön alkuviikosta lakatulle lattialle. Sen vuoksi paketeille täytyy tehdä tilaa olohuoneeseen. Kaapistot tulevat siis paketeissa, ne kootaan vasta täällä paikanpäällä.

Eli tälläistä tänään. Melkein kuin vapaapäivä.

**************
 
Nyt puolenpäivän aikaan on aikaa istua hetki ja kirjoittaa blogia. Olemme nyt siirtäneet olohuoneesta ylimääräiset laudat kuistille ja kaikki työkalut ovat joko kellarissa tai saunassa. Imuroin molemmat remontoivat huoneet ja pyyhin taas pölyjä sieltä täältä. Sangen loputon urakka remontin aikana.
 
Otimme olohuoneen lasiovista muovit pois. Lasit olivat ehjiä, eikä pölyäkään ollut paljon yhtään. Huomenna toki lattianhionnassa tulee jonkin verran pölyä, mutta ainakin kahden vuoden takaisessa olohuoneen parketin hionnassa ei sitä päässyt ilmaan juuri ollenkaan. 

 
Meidän molempien vanhemmat ovat tulossa käymään tänään, joten siirsimme kahvipöydän keittiön puolelle. Samalla saimme imuroitua olohuonetta paremmin.

 
Tässä on uusi ovistoppari "Pötkö" keskellä makuuhuoneen uutta lattiaa. Puulattia tuntuu ihanan lämpimältä, vaikka ulkona on muutama aste pakkasta, eikä huoneessa ole mitään lämmitystä päällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti