sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Listoja! Makuuhuone on melkein valmis!

Sunnuntai! Siskoni mies Erik tuli tyttöjensä kanssa aamuyhdeksältä listoitustalkoisiin. Siskoni on kuoronsa kanssa konsertoimassa koko viikonlopun. Makuuhuone oli tarkoitus saada lattialistoja lukuunottamatta listoitettua.

Hyvin palvellut tapetointipöytä muuttui tänään sirkkelin alustaksi. Kumman hyvin se kesti siinäkin tehtävässä. 

Katto- ja ikkuna/ovilistapaketit odottavat tässä aamulla ensimmäiseksi otettussa kuvassa listatyön aloitusta keittiön lattialla.


Taas piti aloittaa mittaamalla. Olimme hankkineet sellaiset sopivan vanhanaikaiset, muotoillut listat joka paikkaan.


Erik sirklaa listaa. Jiirin tekeminen on aina tarkkaa hommaa.


Minä teippasin Erikin tuomien A-tikkaiden jalkoihin kunnon pehmusteet, jotta uuteen lattiaan ei tule kolhuja. Olin tehnyt saman jo omille tikkaillemme eilen.


Petrin ja Erikin, lankomiesten, yhteistyö sujuu erittäin hyvin. Minä osaan tehdä monenlaisia hommia minäkin, mutta erityisesti kattolistojen sahaaminen oikeaan kulmaan tuolla pelottavalla sirkkelillä on niin töitä, jotka jätän suosiolla muille.


Kahdet tikkaat olivat tarpeen, sillä listoja piti sovitella yhteen kulmien siisteyden varmistamiseksi, ennenkuin ne naulattiin kiinni.


Ensimmäinen ikkuna valmiina! Kyllä listoille on suuri vaikutus kokonaisuuteen!


Ulkona hangen keskellä näkyvät rakennusjätesäkit eivät näkymää korista, mutta onneksi toisaalta on tuota omaa pihaa, jonne säkit voi tässä vaiheessa dumpata.


Toinen ikkuna menossa. Seinissä oli kaikenlaista pullistumaa, joten vähän aikaa miehet joutuivat ähräämään nurkan kimpussa.



Samoilla hikipisaroilla listoitettiin myös keittiön ikkuna. Muuten keittiö saa listansa vasta sen jälkeen, kun kaapit on asennettu.


Makuuhuoneen kattolistat olivat seuraavaksi vuorossa. Hyvältä näyttää!


Erik lähti välillä tyttäriensä kanssa Järvenpäähän elokuviin. Minä ja Petri listoitimme sillä välin molemmat oviaukot. 

Näkyviin jätetty hirsiseinä oli matalammalla kuin sen vieressä olevat kipsilevyt. Lisäsimme katonrajaan tummaksi vahatut puukaistaleet, jotta kattolistat voivat jatkua suoraan.

Erikin palattua jatkamaan hommia, miehet lisäsivät pystylistat hirsiseinän reunoihin. Minä katselin miltei liikuttuneena työn etenemistä. Uskomatonta, miten paljon tämä huone on muuttunut reilussa kuukaudessa!


Ystäväni Saija kävi paikalla katsomassa. Oli hienoa voida esitellä työmme tulosta sellaiselle, joka ei ole käynyt täällä sitten uudenvuoden. 

Miehet lisäsivät vielä pari viimeistä kattolistan pätkää paikallaan ja sitten apujoukkomme lähtivät jo kotiin. Kiitos taas!

Illalla siivosimme vielä Petrin kanssa makuuhuoneen työkaluista ja puunpalasista. Imuroin sen kunnolla. Sahanpurua tuntui satavan ilmasta koko ajan lisää! Jämäpuut poltettiin taas takassa.

Ikkunoita en nyt sitten vielä pessyt. Taidan odottaa, että keittiönkin listat on sirklattu. Sen jälkeen ei pitäisi tulla enää mitään pölyä.

Makuuhuone on nyt sähköasennuksia ja lattialistoja vaille valmis! Elina jo kyseli, milloin aiomme muuttaa sinne nukkumaan. Ensin täytyisi ehtiä käydä ostamassa uudet kalusteet! Yläkerran vaatekaappimme eivät sovi tähän huoneeseen ja ovat sitä paitsi muuttumassa uuden varastohuoneen kaapeiksi. Samoin sänkymme on jo aikansa palvellut. 

Eilen Petri muuten oli tosi romanttinen. Olin jo menossa nukkumaan, kun hän kutsui minut vielä alakertaan. Petri oli levittänyt sängynpeiton uuden makuuhuoneen lattialle ja sillä istuen joimme pienet whiskyt hyvän työpäivän jälkeen. Olisi siihen melkein voinut jäädä nukkumaan, mutta kyllä nämä keski-ikäiset kropat kaipaavat jotain pehmeämpää alustaa alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti