keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kodinkoneet ja vaatteet paikoilleen!

Eilen tiistaina tapahtui taas paljon ja nukahdin lopen uupuneena ennen kymmentä. Blogin kirjoittaminen eilisestä jäi siis tähän aamuun. Onneksi olin kuitenkin ottanut kuvia!
 
Keskityin päivällä makuuhuoneeseen. Siirsin meidän molempien vaatteet alas. Ilmeni, että minulla on paljon vähemmän ns. henkarivaatteita verrattuna Petriin, mutta toisaalta suurempi laatikosto minulle on ihan paikoillaan. Sängyn vieressä on aika vähän tilaa, mutta liukuovelliset kaapit ovat siinä loistavat. Toisaalta keittiön ovesta makuuhuoneeseen astuttaessa on avaraa, eikä huone tunnu kuitenkaan liian ahtaalta.
 
 
Kolmen kuukauden kuluttua tästä ikkunasta näkyy kukkivia omenapuita. Tuo lipasto on tarkasti valittu niin, että ikkuna mahtuu aukeamaan sen päälle, kunhan siirtää mahdolliset koriste-esineet tieltä. Tiimarin loppuunmyynnistä ostamani korit muuten sopivat täydellisesti noihin ylempiin lokeroihin, kuten myöhemmin päivällä totesin. 

 
Vaatelaatikoston takareuna näytti vielä toisenkin kalustemaalikerroksen jälkeen laikukkaalta, kuten näkyy. Olisi pitänyt käyttää pohjamaalia! Maalasin tämän jälkeen kolmannen kerroksen ja nyt se on hyvä. Ovistopparimopsi Pötkö valvoo tilannetta kaapin päällä.


Vainio Katri tuli tekemään sähkötöitä heti aamulla. Hänen harjoittelijansa Mikko kiipeää tässä liittämään kaappien päällä olevia johtoja.

 
Katri itse asentaa tässä uunia paikoilleen.


Minä kävin keittiössä vain kuvaamassa ja menin taas pois jaloista. Tosin ehdotin, että voisin vaikka tulla pesemään ikkunan, kun siellä oli jo yhtä aikaa Katri, Mikko, Jouko ja Petri tekemässä hommia. Suureen huoneeseen mahtui! Siirryin kuitenkin taas makuuhuoneen puolelle. Tässä on Petrin kaappien järjestely käynnissä.

 
Uuni on paikoillaan! Pidin sitä myöhemmin illalla tunnin kovalla lämmöllä päällä. Uuden uunin hajut poistuivat. Ehkä tänään tehdään jo ruokaa?


Tiskikone kannettiin myös paikoilleen. Siinä on tässä vielä suojamuovi päällä. Sitä kokeiltiin ensin pelkällä huuhteluohjelmalla. Hyvin toimi! Pesin sitten jo koneellisen likaisia astioita. Myöhemmin käytin huuhteluohjelmaa muutamiin suurin kippoihin, jotka laitoin jo paikoillaan keittiön kaappiin.


Kaappien päällä olevat listat muuttivat kaapit hyvällä tavalla vanhanaikaisemman näköisiksi. Huuva puuttuu vielä. Kokeilimme myöhemmin illalla lieden toimintaa keittämällä pienen kattilallisen vettä. Todella nopeaa! Ruokaa emme vielä tehneet, mutta kaupasta haettiin pitkästä aikaa pastakastiketarpeita ja makkarakeiton aineksia.

 
Työtason valaisimet luovat hauskat varjot kaakelipintaan.

 
Pistorasioita on ainakin tarpeeksi, ei pitäisi tarvita jatkojohtoja.


 Makuuhuoneen hyllystön järjestely eteni. Tuossa näkyvät nuo hankkimani korit.

 
Illansuussa Petri ja Jouko urakoivat myös kylmälaitteet paikoilleen. Ne kytkettiin päälle jonkin ajan kuluttua. Kauppareissun jälkeen ostokset laitettiinkin jo tuohon vasemmalla puolella sijaitsevaan jääkaappiin. Vasemmalla on pakastin.


 
Tässä vielä tiskikone ilman suojamuovia.

 
Petri työskenteli olohuoneen kynnyksen parissa. Hän kävi ostamassa tammilautaa, joka liimattiin paikoilleen. Reunoissa on pari viimeistelynaulaa lisäkiinnityksenä.


Koska kaikki likaiset työt on tehty (jäljellä kaakeleiden saumaus, keittiön ovien vetimien kiinnitys ja ovien sekä laatikoiden loppusäätö), päätimme poistaa olohuoneesta puolitoista kuukautta paikoillaan olleet suojahuovat.

 
Sieltä se parketti paljastui!

 
Alvar käytti ensimmäistä kertaa uutta mikroaaltouunia.
 
 
Jouko laittaa silikonia paikoilleen vielä ennen lähtöään kotiin.

 
Vaihdoimme makuuhuoneeseen kirpparilta kympillä ostamani harmaan valaisimen ja ruskea siirrettiin toistaiseksi keittiöön. Tilaamani seinälamppu ja kattolamput eivät ole vieläkään saapuneet. Yritän taas tänään soittaa liikkeeseen.

 
Poistin sohvan päältä kaikki suojana olleet lakanat. Huone näyttää taas tosi suurelta, kun uudet kodinkoneet ovat poissa, suojahuovat on poistettu ja sohva on näkyvissä.

 
Petri jäi vielä katsomaan elokuvaa poikien kanssa, kun minä hiippailin petiin yläkertaan. Oli muuten viimeinen yö ylhäällä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti