torstai 15. lokakuuta 2015

Torstai, remonttipäivä numero kuusi

Tänään on tarkoitus lyhentää yläaulan verhot, tyhjentää eteinen olohuoneeseen, kantaa yksi eteisen kaappi Aleksin huoneeseen uudeksi vaatekaapiksi (Aleksi valitsi jo siihen ovet Ikeassa), teipata ja suojata, purkaa portaiden alta kaappirakennelma, kiinnittää vaatetanko yläkerran pelihyllyltä vapautuneeseen koloon, lajitella eteisessä olevista vaatteista ja kengistä ne, joita oikeasti käytetään, viedä kesäulkovaatteet ja harvoin käytettävät talvivaatteet (esim. lasketteluhousut) sinne yläkerran tangolle, ottaa alas viimeistä kertaa eteisen kaappien siniset verhot (bye bye!), kitata ja varmaan ainakin pohjamaalata. Ja Petri käy katsastamassa auton, hänellä ja Alvarilla on parturi, minä käyn puoliltapäivin auttamassa äitiä ja isää Australia-esityksen aloittamisessa ja Ulla ja Jussi tulevat iltapäivällä käymään (ihanaa päästä näyttämään, mitä on saatu tehtyä!). Onhan siinä yhdelle päivälle...

**********

Kello on kohta kaksi iltapäivällä. Äidin ja isän Australia-esitys käynnistyi mallikkaasti, joten lähdin kotiin. Aamulla kirjoitetusta työlistalta on tehty jo monta juttua:

Vaatekaapit eteisestä on kannettu Aleksin huoneeseen. Niihin tulee lähipäivinä ovet.


Yläaulan verhot on lyhennetty ja ripustettu. Ne ovat pimentävät verhot, eli huone saadaan tarvittaessa miltei pilkkopimeäksi, jos haluaa vaikka katsoa kesällä elokuvaa. Yleensä verhot pidetään tiukasti reunoilla, koska tämä ikkuna on koko yläaulan ainoa luonnonvalon lähde.


Ostin kesällä parvekelaatikoihin tuollaista isolehtistä murattia. Siirsin ne taannoin sisälle ja istutin samaan altakasteluruukkuun. Ne kasvavat ihan villinä! Kokeilin ruukkua tuohon portaikon nurkkaan. Pelkään vain, ettei se saa siinä tarpeeksi valoa.


Toisella puolella näkyy kaiteidenraoista pursuavia versoja. Siinähän niillä olisi koko talvi aikaa venyä pituutta. Mikähän lajike tämä oikein on?


Eteisessä on jo siirretty kaapit keskelle. Alapaneelin maalaamisessa on fuskattu muutama vuosi sitten, sillä poissiirretyn kaapin takaa löytyikin lakattu pinta. Onkohan tuota maalia vielä jäljellä?


Kaikki vaatteet eteisestä on siirretty olohuoneeseen lajittelua odottamaan. 


Eteisen listat on jo irrotettu.





***********
Puoli seitsemän. Keltainen on kokonaan piilossa, eli pohjamaali on maalattu joka paikkaan.

Joskus kolmen maissa suojasin lattiat. 


Ulla ja Jussi olivat käymässä ja appiukko auttoi pitelemään rullalle karkaavia suojapapereita paikoillaan teippaamisen ajan.


Vaatekaapit seisovat keskellä eteistä maalauksen ajan tehden tilasta melkoisen sokkelon.


Luovaa suojaamista portaiden kohdalla...


Petri työn touhussa.


Kitattavaa oli täällä alakerrassakin.


Petri lähti viemään Aleksia lääkäriin (jonkinlainen venähdys olkapäässä on vaivannut jo monta päivää) ja minä jatkoin pohjamaalausta yksin. Korkeanpaikankammoni päättäväisesti unohtaen kiipesin tikkaiden päälle, vedin pensselillä yläreunan ja telalla loput.



Portaiden alla on ylös johtavien vesiputkien huoltoluukku.


Kuuden aikoihin kaksi päivää sitten maalattu seinä ja tämänpäiväinen urakka kohtasivat. Viimeinen keltainen pläntti! Ei jäädä kaipaamaan!


Alapaneeli maalataan kokonaan uudelleen, koska sitä jää nyt aiempaa enemmän näkyviin, eikä muutaman vuoden takainen harmaa maalaus ulottunut kuin kaappien reunoihin. Nyt siis kaappeja tulee aiempaa vähemmän, eli paneelia näkyy entistä enemmän. 


Nyt on pieni tauko ja sitten alkaa loppurutistus. Kaappien järjestäminen jää kyllä huomiseen, ei jaksa enää tänään!

********

Varttia yli kahdeksan. Eteisen seinät on maalattu! Alapaneelikin melkein kokonaan, mutta johtuen tästä hieman sekopäisestä vauhdistamme, on pohjamaali sähkökaapin alla olevassa panelissa (kirjoitetaanko se yhdellä vai kahdella e:llä?) vielä märkää. Mutta ihan kalkkiviivoilla ollaan! Suojapaperit otetaan tänään pois, mutta muun järjestämisen kanssa odotetaan huomista.




Aamun urakkalistasta jää huomiselle vaatteiden lajittelu ja uusien tankojen kiinnittäminen sinne ylös. Mutta on tässä kyllä urakoitu yhden päivän osalle ihan riittävästi!

********

Iltayhdeksältä poistimme suojapaperit. Nyt suihkuun! Petri tosin siirtää näköjään ensin kaappeja lähemmäs seinää, jotta keskelle huonetta tulee taas tilaa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti