lauantai 10. lokakuuta 2015

Taas remontoidaan!

Pitkästä aikaa istuin alas kirjoittamaan tähän blogiin. Keittiöremontin valmistumisesta on puolisentoista vuotta, emmekä ole tänä aikana remontoineet mitään. Kunnes tänään...

Maalasimme 17 vuotta sitten tehdyssä remontissa keltaisella suuren määrän seinäpintaa, nimittäin alakerran eteisen, portaikon ja koko yläaulan, jokaisen makuuhuoneen ovelle saakka. Silloin se näytti hyvältä ja on palvellut hyvin kaikki nämä vuodet. Mutta lapsiperhevuodet näkyvät pinnoista ja viime vuosina tehtyjen eri huoneiden remonttien keskellä seinät ovat alkaneet näyttää auttamattoman valjuilta. 

Tänään aloitimme siis "keltainen piiloon" -remontin. Tavoite on saada homma pakettiin tämän syyslomaviikon aikana. Kävimme aamupäivällä Elina-tyttäremme kanssa valitsemassa värisävyt maaleille. Kahta sävyä otimme, harmaaseen taittuvaa miltei valkoista ja vaalean harmaata. Alakerran keittiön ja olohuoneen tapettimallit olivat mukana. Olohuoneen alelaarista aikoinaan löydetyt tapetit ovat olleet lähtökohtana kaikkien viime vuosien remonttien värivalinnoille. 

Siirsimme Petrin kanssa yläaulassa kaikki kirjat Lundia-hyllyistä laatikoihin. Emme yritäkään tyhjentää koko remontoitava aluetta kerralla, vaan teemme seinän kerrallaan. Nyt siis aloitimme kirjahyllyn takana olevasta seinästä. Aleksi-poikamme haluaa suuren Expedit-hyllyn pois huoneestaan, joten saamme siitä paljon uutta hyllytilaa tänne yläaulan. 



Kittasin seuraavaksi kolot. Niitä ei onneksi ollut paljoa, olihan seinä ollut suuren kirjahyllyn takana suojassa. Petri lähti hakemaan nauloja ja kompuraa ja minä jäin suojaamaan lattiaa. Petri oli jo irrottanut listat sitä ennen. Nauroimme sitä, että nykyisen työhuoneen oven päällä olevan listan takana oli tekstinä "leikkihuoneen ovi". Niin ne huoneiden käyttötarkoitukset muuttuvat vuosien kuluessa. Yhdessä vaiheessa molemmat pojat nukkuivat toisessa pikkumakkarissa ja levittivät lelujaan toisessa, siinä leikkihuoneessa.


Juttelimme yhdessä vaiheessa siitä, että tuo lattia voisi näyttää tosi hyvältä maalattuna...

Pohjamaalasin sitten seinän. Työvalo luo dramaattisia varjoja...


Petri ja Elina purkivat Lundian. Hyllyjen alaskantaminen sai Petrin päivittelemään niiden painoa. Eipä tarvitse mennä salille...

Nyt odotellaan pohjamaalin kuivumista.

***********
Jatkuu hieman myöhemmin. Nyt on ensimmäinen kerros lopullista maalia pinnassa. Väri on tummempi kuin mitä ajattelimme, mutta näyttää viimeisen päälle hyvältä ja tyylikkäältä! Ovet ja listat ovat valkoiset, samoin tuohon tuleva kirjahylly. Tykkään kovasti!


Työvalojen kanssa eivät sävyt näy kunnolla. Huomenna saa päivänvalossa paremman käsityksen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti