lauantai 17. lokakuuta 2015

Lauantai

Eilen väsymys iski kuin lekalla päähän ja vaatteiden siivous jäi täysin tälle päivälle. Eilen kävi sellainenkin kämmä, että ostin vahingossa väärän laatikoston Ikeasta. Tarkoitus oli hankkia sellainen samanlainen kapea ja korkea kaappi, joka Petrillä on ollut käytössään makuuhuoneessa. Sen sijaan mukaan tarttui valtavan suuri laatikosto, isompi kuin mitä minulla on ollut. Väsyneet aivot,,, No, Petrillä on ollut turhan vähän tilaa vaatteille, joten uusi, iso laatikosto muutti makkariin, Petrin vanha pääsi eteiseen ja makuuhuoneessa ollut lasivitriini lähtee yläaulaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Tänään pesin loput vaatekaappien hyllyt ja aloin lajitella vaatteita. Petri on maalannut uusia listoja.


Meidän perheessämme muuten ei naisväellä ole eniten kenkiä... Tässä Petrin ja poikien kengät odottamassa jää/lähtee pois -lajittelua.


Pipoja, hanskoja, huiveja...


Tuntuu, että meillä on uudet kaapit, vaikka vain ovet on lisätty.


Eilen muuten vaihdettiin aikoinaan keittiössä ollut valaisin eteiseen. Tykkään kovasti! Se on hyvän näköinen ja valaisee erittäin hyvin. Tikkaiden yläpää näkyy myös...


Tässä tämä pikkulipasto. Tuollainen toinen oli tarkoitus ostaa. Ihme, ettei jättipaketin paino vihjannut meille mitään...


***********

Varttia yli kaksi. Huh, tämä loppusiivous vie aikaa ja on työlästä kuin mikä! Ahkeria olemme kyllä olleet! Petri listoittaa viimeisiä juttuja portaikossa. Portaisen ja seinän välinen rako on ollut ärsyttävä lian kerääjä monta vuotta ja nyt vaaleaa seinää vasten likarantu suorastaa hyppii silmille. Siksi siihen laitetaan lista. 


Minä olen lyhentänyt, silittänyt ja ripustanut verhot kaappien eteen sekä eteisessä että yläkerran nurkassa.



Näyttävätpä samasta pakkauksesta otetut verhot eri värisiltä näissä kuvissa! Petri kiinnitti tuonne kaksi vaatetankoa päällekkäin, joten sinne tuli paljon tilaa takeille.

Yläaulassa ovat huonekalut liikkuneet nyt näin. Ruuvasin nuo kaapinovet paikoilleen (se on sellainen jännä U:n muotoinen reunus, joka kiinnitetään saranoillaan tuohon aukkoon ja ovi naksautetaan sitten paikalleen) ja huomasin viimeisen kohdalla, että ovi olikin kiiltovalkoinen. Höh! Ihan samasta kasata ne Ikeassa otettiin. 

Kaikkiin näihin uusiin pikkuoviin tulee Hemnes-vetimet, ne mustat metalliset. Ne olivat loppu Ikeassa, joten saan ne postin kautta muutaman päivän kuluttua. 10 senttiä kappale!


**********
Ilta. Autosta oli akku tyhjentynyt jostain mystisestä syystä, joten tässä on ollut vähän hammastenkiristämistä. Kun ei näitä uusia autoja voi käynnistää perinteisesti kaapeleilla. 

Mutta nyt olemmekin ystävillämme Saijalla ja Jarnolla. He kutsuivat väsyneet remontoijat pizzalle. Kiitos!








2 kommenttia:

  1. Wow. I really like your house. Congratulations for all the work done and enjoy your wonderful home!

    VastaaPoista
  2. Wow. I really like your house. Congratulations for all the work done and enjoy your wonderful home!

    VastaaPoista