sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Asiat etenevät

Aamulla aloitettiin Aleksin huoneen maalaus. Hänen huoneensa oli hiipinyt kuin varkain tähän "keltainen piiloon" -remonttiin, mutta hyvä niin. Isosiskonsa valitseman värisessä huoneessa Aleksi on asunut viime vuodet ja on jo aikakin saada siitä hänen itsensä oloinen. Huone maalataan samoilla väreillä kuin kaikki keltaiset alueet, joten näkymä yläaulassa hänen huoneeseensa tulee olemaan yhtenäinen.

Ensin kuitenkin listoitettiin eilen maalattu seinä. Kirjahylly pitää saada paikalleen, jotta kirjakasat saadaan paikalleen.



Hylly vaihtoi huonetta helposti, suoraa reittiä.


Kittasin aluksi Aleksin huoneesta varmaan 100 reikää. Rakko tuli sormeen! 


Suojasimme sitten lattian kokonaan, sen verran pieni huone on. Kitti oli nippa nappa kuivunut, kun maalasimme kolmestaan (Aleksi, Petri ja minä) pohjamaalin. 



Sitten käytiin pesulla ja vaihdettiin vaatteita, sillä ajoimme Ikeaan. Petri haki Elinan mukaan Järvenpäästä. Menimme kahdella autolla, koska kaikki kolme lasta halusivat mukaan ja tavaraa tiedettiin tulevan takaisin päin aika paljon.

Ostimme Aleksin huoneesta aamulla siirretyn Expedit-hyllyn kaveriksi kaksi pienempää, nykyisin Kallax-nimellä myytävää hyllyä. Valkoisen sävy on muuttunut, mutta ei se koottuna pahalta näyttänyt. Ostimme lisäksi Aleksille pöytätasot, sellaisen kulmaan tulevan ja toisen pienemmän. Aleksi olisi halunnut kaksi jatkopala, kulmapalan molemmille puolille, mutta kehoitimme häntä katsomaan ensin, miten nuo kaksi mahtuvat. 

Kotiin palattuamme Elina, Aleksi ja Petri lähtivät maalaamaan Aleksin huonetta ja minä aloin koota uusia hyllyjä Alvarin kanssa. Yhteistyössä kaikki hommat sujuivat sukkelasti.

Elina ja Petri lähtivät viemään autoani Lahteen sisälämmittimen asennusta varten ja minä jäin urakoimaan kirjoja uuteen hyllyyn. Kauhean suuri homma! Jokainen kirja on imuroitava, päätettävä säilytetäänkö se ja etsittävä sille paikka hyllyssä. Tätä kirjoittaessani en usko jaksavani tehdä sitä tänään loppuun, saa nähdä... 


Mutta hyvältä alkaa jo näyttää!



Petri ja Aleksi listoittavat Aleksin huonetta. Eiköhän poika jo nuku siellä ensi yön.


Ja niinhän se kävi, että huone valmistui! Toki kaikenlaista sisustamista on vielä edessä.


Työtuoli menee vaihtoon vielä tällä viikolla...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti