lauantai 11. maaliskuuta 2023

Kuukausi hurahti ja tänään urakoitiin

 Varastohuoneen tyhjentämisestä (melkein kokonaan) pääsi hurahtamaan melkein kuukausi, ennen kuin remontti nytkähti eteenpäin. Teimme päätöksen jättää laminaattilattia paikalleen sen sijaan, että olisimme vaihtaneet siihen lautalattian. Tähän vaikutti aika, jaksaminen ja raha. Kun lattianvaihdon aiheuttama stressi poistui, oli helppoa päättää, että tänä viikonloppuna urakoidaan seinät kuntoon. 

Seinissä oli tosiaan se 1998 laitettu ruskea tapetti. Päätimme kokeilla maalata sen päälle ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Vain yhdessä kohdassa tapetti oli jo valmiiksi vähän irrallaan ja kupruilee nyt. Katsotaan sitten tilanne maalin kuivuttua.

Aamulla tyhjensimme loput kamat huoneesta ja kaapit vedettiin keskelle lattiaa.

  
Minä kittasin reikiä, Petri irrotti listoja, joiden taakse minä kävin aina kirjoittamassa listan paikan.



Kokeilimme ensin pohjamaalausta kellarista löytyneellä jämällä. Se oli turhan paksua, eikä sitä sitä paitsi ollut kuin ihan vähän, joten lähdimme rautakauppaan.



Seinien väriksi valittiin pehmeä, vähän sinertävä harmaa. Tämän huoneen viereisissä huoneissa on toisessa vaalean siniset, toisessa harmaat seinät. Tulee hyvä jatkumo.

Iloinen yllätys oli se, että jos maalaa kaapit ensin tartuntamaalilla, ei niitä tarvitse hioa! Iso, pölyinen työvaihe jää pois.

Kotiin tultuamme maalasimme pohjamaalilla seinät. Minä siveltimellä kulmia ja reunoja, Petri telalla isoja pintoja. 



Söimme välillä ja sitten pohjamaali oli yllättäen jo aivan kuivaa. Petri alkoi maalata seiniä lopullisella värillä. Vaikuttaa siltä, että yksi kerros sitä riittää.




Minä maalasin ikkunaa. Aika ikävä homma, pientä pipertämistä. Mutta nyt on pohjamaali pinnassa, huomenna lopullinen.




Huomenna sitten ikkunan lopullinen maali. Ja aloitamme näiden kaappien maskeeraamisen kauniiksi. Ovet on jo otettu irti.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti