torstai 24. maaliskuuta 2022

Vessa valmiiksi

 Viimeisimmästä kirjoituksestani on ehtinyt vierähtää tovi. Ei vessan valmistuminen toki ole vienyt näin pitkää aikaa, mutta en tosiaan ole saanut aikaiseksi dokumentoida sitä tänne. Onneksi eri työvaiheissa otetut kuvat ovat tallella kännykässä.

 Ne alaosan sormipaneelit maalattiin samalla maalilla, millä yläkerran lattiat maalattiin taannoin. Näin näkymä ovelta on mukavan rauhallinen. Jälkeenpäin on harmittavasti todettu, että ilmeisesti paneelit olivat vähän kosteita seinään kiinnitettäessä. Nyt kuivuessaan ne kutistuvat ja tasaisesti aseteltuihin paneeleihin tulee leveämpi kohtia, jotka paistavat näkyviin maalaamattomina. Olenkin jo pari kertaa käynyt sutimassa pienellä siveltimellä niitä kohtia. Taas opittiin uutta. Ei sitä turhaan kehoiteta säilyttämään puutavaraa sisällä jonkin aikaa ennen paikalleen kiinnittämistä. 





Mutta ihana vessasta tuli ja täysin eri tyylinen, kuin mikään muu tila kodissamme. Ylellisen tuntuinen. 

Vesiallas on sijoitettu tuohon kaapin päälle ja hana on messinkiä. Peilin mahtumista testattiin etukäteen 80 sentin halkaisijaltaan leikatulla pahviympyrällä. Mahtui! Näin suuri peili tuo tilaan avaruutta. Valaisimia on kaksi samanlaista, joten tilassa on hyvä valaistus.

 

Toisella puolella on minulla meikkauspaikka. Siinä tulee kuivattua hiukset, levitettyä päivä- ja yövoiteet ja aina ajoittain meikattuakin. Tykkään kovasti. Ja koska hanan päällä oleva suuri peili on juuri vastapäätä, on tässä hyvä peilailla itseään joka puolelta.

Vessanpönttö on aika tiukasti siinä vieressä. Tässä tilassahan oli aikoinaan suihkukaappi, jonka mahduttamiseksi pönttö sijoitettiin tuonne sivuun. Eikä sen paikkaa nyt lähdetty muuttamaan. Kyllä siinä hyvin mahtuu asiansa hoitamaan, vaikka vinossa kohdassa onkin.
 


Tämän vessan remontin aikana asioimme yläkerran toisen pään vessassa. Ja kuten niin usein käy, alkaa seuraava kohde näyttää kauhealta uuden rinnalla. Ja siitä se sitten lähti... tästä lisää seuraavassa kirjoituksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti