torstai 24. maaliskuuta 2022

Toinen vessa

 Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, alkoi yläkerran toinen vessa näyttää kamalalta toisen pään valmistuessa. Tuumasta toimeen, remontoidaan sekin. Aluksi oli tarkoitus vain maalata kaakelit, mutta kun tila oli tyhjennetty, totesimme seinien olevan niin täynnä reikiä, että täytyy kaakeloida koko huone uudestaan. 


Tilanne seisoi jonkin aikaa uutta tyyliä valittaessa. Kaikenlaisia kaakelimalleja ja -ideoita käytiin läpi. Valituksi tuli loppujen lopuksi herkkä, tilkkutäkkimäinen kaakeli. Sitä tulee päätyseiniin, muualle vaaleaa, yksiväristä laattaa.

 Remontti alkoi sitten toden teolla. Leikittelimme ajatuksella kaakeloida tila itse, mutta onneksi järki otettiin käteen. Tuttavan kautta saimme Rakennus Viitalasta Jouni Viitalan yhteystiedot (puh. 040 7705729) ja onneksemme mies sai tiiviiseen aikatauluunsa mahtumaan tämän pienen kaakelointiurakkamme. Tässä on käynnissä kaakeleiden leikkaaminen kodinhoitohuoneen puolella.

 Ennen kaakelointia Jouni kävi eri iltoina pesemässä seinät, levittämässä jonkin sortin kiinnitysaineen,  ja sen päälle laastia pinnan tasoittamiseksi.


Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, on katto sininen. Jossain välissä tätä härdelliä tosiaan valittiin katon väri. Monta vaaleaa mallilappua pyöri esillä, mutta päädyimme tässäkin kohtaa tuomaan vähän väria kotiimme ja valitsimme siis hennon sinisen sävyn. 

Maalasimme katon ensimmäisen kerroksen eilen keskiviikkona. 


Aika siniseltä se näytti. Vähän arvelutti. Mutta kun kaakelit asennettiin tänään sinisen katon viereen, alkoi yhdistelmä miellyttää silmää kovasti. Nyt kaakeleiden saumat paistavat vielä silmään tumman taustan vuoksi. Saumojen väriksi olemme ajatelleet murrettua valkoista.

 Tässä toinen kuva seinän alaosasta. Oikealla on suihkun paikka.

Samaa kuviolaattaa laitettiin vastapäätä matalaan kohtaan. Aika nätti tuli siitäkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti