lauantai 30. syyskuuta 2017

Palju, osa 1.

Paljun hankinnasta on puhuttu ja haaveiltu pitkään ja tänä syksynä haaveista tulee totta. Palju kansineen on jo tilattu, joten nyt sille täytyy rakentaa alusta.

Palju päätettiin pienen pähkäilyn jälkeen sijoittaa talomme takapihalle, ns. omenapuupuolen terassin lähelle. Toinen vaihtoehto oli pienen pihasaunamme viereen, mutta nyt valittu paikka lienee käytön kannalta kuitenkin parempi. Siihen pääsee suoraan sisältä kestopuutasoja pitkin, mikä auttaa pitämään paljun puhtaana. Sisällä on sauna ja suihku, joten paljuun mennään puhtaana. Ulkosaunan jälkeen pitäisi kuitenkin käydä huuhtaisemassa hiet suihkussa, joten tämä tuntui järkevämmältä.

Uuden paljun ympärille on myös helppoa rakentaa uusia rakenteita, kun ne liitetään jo olemassaoleviin, eikä pihaan tulee uutta oleskelualuetta.

Kuvassa näkyy vanhan terassimme nurkka. Oikealla näkyvä ylempi hiekkataso päällystetään puulla ja siitä vasemmalle lähtee jonkinlainen porrasrakennelma kohti uutta paljualuetta.



Petri ja Aleksi ovat nyt pienestä tihkusateesta huolimatta kaivamassa pintamaata auki, jotta terassin alustaan tarvittavat tasot saadaan rakennettua. Tarkoitus on tänä syksynä tehdä perustyöt, jotta palju saadaan paikallaan ja hifistellä ensi keväänä enemmän erilaisten porrasrakennelmien yms. kanssa. Pääsemme kuitenkin jo tulevana talvena paljuilemaan.



Tulevan paljun vieressä oleva kasvihuone on viime vuosina jäänyt vähälle käytöllä. Suunnittelemmekin nyt vaihtavamme sen oven toiseen päähän, jolloin siitä tulee paljun viressä ollessaan pieni oleskelutila. Voihan siellä siitä huolimatta jatkossakin kasvattaa muutamia tomaatintaimia, jos innostuu.



Tulevan paljun vieressä on muutama vuosi sitten rakennettu ns. "aurinkoterassi", josta tulee nyt osa uutta aluetta. Vähällä käytöllä on sekin ollut. Palju tulee suunnilleen tuohon, missä Petri tässä kuvassa seisoo.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti