maanantai 2. lokakuuta 2017

Hämärähommia... palju, osa 2.

Eilen Petri ja Aleksi kaivoivat paljun alle tulevan terassin pohjaa lisää auki ja saivatkin koko alueen valmiiksi siltä osin. Alvar on vielä vapautettu työstä solisluun murtuman jälkeen. Isä ja poika olivat niin hyvä työpari, että minäkin toimin sisällä muonittajana.



Lähellä taloa maata kaivettiin pois melko paljon, jotta terassin toinen reuna ei nousisi liian korkealle nurmipinnasta. Nyt siitä tulee turvallinen myös ilman kaidetta. Tuohon kivireunan päälle rakennetaan portaat ja tuo kuistilta laskeutuvien portaiden edessä oleva hiekka-alue päällystetään myös puulla.



Petri käytti paljon aikaa lecaharkkojen asetteluun vatupassiin. Onneksi Antti-serkulta löytyi alapihalta lisää harkkoja meillä jo olleiden loppuessa.



Tänään tänne haettiin puutavaraa Erikin autolla ja uuden rakentaminen pääsi käyntiin. Kakkosneloset aseteltiin talosta poispäin ja laudat sitten talon suuntaisesti. Petri aloitteli itsekseen töiden jälkeen ja Aleksi meni mukaan tultuaan kotiin hieman myöhemmin. Korkeusero vanhan "aurinkoterassin" ja uuden paljuterassin välillä vaatinee kaksi porrasaskelmaa.



Hämärä laski näin lokakuussa jo aikaisin, joten kaikenlaisia valaisimia sytyteltiin. Kasvihuoneesta loisti sinne viety halogeenilamppu kirkkaasti.



Uuden terassitason ja kasvihuoneen välille rakennetaan jossain vaiheessa porras, koska ajatuksena on siis tehdä kasvihuoneesta paljualueeseen liittyvä oleskelutila. Saahan siellä esimerkiksi pidettyä sateensuojassa jotain tarvikkeita.



Korkeusero talon vieressä kulkevaan hiekkakäytävään on melkoinen ja siihen täytyykin rakentaa kunnon porstaat. Menee varmaan ensi kevään puolelle...



Terassi saatiin näin pitkälle tänään, ennenkuin puutavara loppui. Nyt jännitetään, milloin palju oikeasti saapuu! Se muuten huomattiin, että kun uusi terassi rakennettiin nyt talon ja kasvihuoneen mukaisesti suoraan, pistivät aurinkoterassin vinoon ruuvatut laudat silmiin. Ei mahda mitään.



On meillä ahkeria ja taitavia miehiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti