perjantai 24. toukokuuta 2024

Viikonloppu = hyvää aikaa rakentaa!

 Pitkän talven ja kylmän kevään jälkeen ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa, kun porrasremontti etenee melkein 30 asteen helteessä. 

Emme myöskään olleet opettajakollegan kanssa voineet aavistaa sopiessamme retkipäivää pari kuukautta sitten, että olisi näin kuumaa. Kävelin oppilaitteni kanssa melkein 7 km pitkin Mäntsälän keskustaa ja aika uuvuttavaa oli. Pidimme taukoja usein ja olihan meillä kaikkea kivaa tekemistä, mutta olin kyllä aika huolissani oppilaistani. Mutta kivaa oli heillä kuulemma ollut!

Kotiin tultuani söimme vähän ja pidimme Petrin kanssa tauon. Hän oli jo ollut pihalla suunnittelemassa juttuja ystävämme Michaelin kanssa, joka toimittaa vielä talvella vaihdetun ulko-oven kynnyspuun. Keskellä talvea sitä ei voitu asentaa.

Eilen Petri ja Samu rakensivat kaiteen vinon osan. Hieno tuli. Puutavara loppui kesken, eikä suoraa pätkää vielä saatu tehtyä. Pinja ja Alvarkin kävivät paikalla ja keräsivät kiviä omaankin pihaansa.




Eilen myös purettiin alimman portaan edessä oleva kiveys, jonka ladoin siihen silloin noin 20 vuotta sitten, kun totesimme alimman askelman olevan liian korkea betoniportaiden saatua puut päälleen. Hyvin oli pysynyt paikallaan. Nyt kun jätämmekin koko portaikon esiin, on etureuna leveämpi ja ladon sen eri tavalla, jotta kivipaasit riittävät.


Tänään Petri pätki ja kiinnitti portaisiin puita, joihin taas pitkät laudat kiinnitetään portaita päällystettäessä huomenna. Kuvassa hymyillyttää, mutta aika tuskaista touhu oli, kun jokainen pätkä oli eri mittainen. Eivät mitkään ihan suorat portaat tuossa alla.


Uutta ja vanhaa vierekkäin.


Minä roudasin kaikki puretun kuistin ja portaiden kestopuut sivummalle ja pesin painepesurilla. Nyt ovat puhtaita, mutta kaipaavat kyllä uuden terassiöljyn pintaansa.



Piha on vielä kuin räjähdyksen jäljiltä, mutta kyllä on kova tarkoitus saada kaikki ihan valmiiksi, ennen kuin lähdemme viikon pääästä, kevätlukukauden loputtua, mökille aloittamaan keittiölaajennusta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti