lauantai 22. tammikuuta 2022

Talon maalaus keväällä 2021


Muutimme tähän taloon vuonna 1995 ja maalasimme sen heti ensimmäisenä kesänä kartanonkeltaiseksi. Aiempi valkoinen väri oli koko lailla jo kulunut pois silloin. 

Vuosien aikana talo maalattiin pari kertaa uudelleen keltaisella. Kun uuden ylläpitomaalauksen aika oli jo alkanut ahdistaa, päätimme edellisenä talvena yksinkertaisesti vain päättää, että keväällä se tehdään. Samalla annoimme itsellemme luvan alkaa miettiä värin vaihtoa.

Monenlaisia vaihtoehtoja mietittiin, jopa keltaisessa pysyminen oli vahvana mukana, mutta päädyimme kuitenkin Virtasen maalitehtaan kauniiseen harmaaseen sävyyn. 

 

 

Ennen maalausvaiheeseen pääsyä piti talo pestä, poistaa irtonaiset maalit ja käsitellä seinät homeenestoaineella. Antti-serkulta saimme käyttöömme lainaksi hyvät rakennustelineet, joten ei ollut mikään hengenhätä tehdä töitä telinevuokran raksuttaessa.


 

Alanurkassa näkyy ensimmäiset kokeilupurkista vedetyt raidat ja niiden miellyttäessä silmää olimme sitten tilanneet riittävästi maalia koko taloon. 

Suurimman osan työstä teimme omin voimin, Petrin erityisesti uurastaessa, mutta suvusta tuli apuakin paikalla. Jukka-veli maalaa tuossa alapuolen kuvassa kuistin nurkkaa.


Aleksi oli paljon hommissa, samoin Alvar. Ja kävi Elinakin paikalla kiipeämässä telineille. 

 

 

 

Työt aloitettiin lämpimän kevään turvin jo huhtikuussa ja työteliään kevään myötä valmista oli jo toukokuun puolenvälin jälkeen. Talon reunoilta oli poistettu kaikki kasvit ja tilalle oli jo projektin alussa levitetty karkeaa soraa. Reunojen siistiminen jäi seuraavaan vuoteen, sillä seinien valmistuttua voimatkin oli käytetty loppuun ja oli aika lähteä mökille lepäämään. 

Mutta tässä tulos! Hieno tuli! Edelleen on  sykähdyttävää ajaa töistä kotipihaan ja nähdä komea talomme. 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti