lauantai 13. maaliskuuta 2021

Talo menee hyrskyn myrskyn! Pintaremontin aloitus 2-4.3.2021.



Meillä alkoi maaliskuun alussa mittava pintaremontti. Johan tässä olikin ehtinyt kulua jokunen vuosi edellisestä kodinparannusurakasta.

Olimme muutaman vuoden ajatelleet, että laitamme yläkerran "kiinni" lastemme muuttaessa yksi kerrallaan asumaan omilleen. Nyt kuitenkin tuli vahva tunne siitä, että ei siinä ole järkeä, vaan hyödynnetään koko talo! 

Seitsemän vuotta sitten remontoitiin alakerran keittiö ja samassa yhteydessä myös viereiseen huoneeseen makuuhuone aikuisille. Yläkerta jäi silloin perheen nuorison käyttöön.

Nuoriso on sittemmin tosiaan aikuistunut ja armeijassa tällä hetkellä olevaa kuopusta lukuunottamatta jo lentänyt pesästä. Talon huoneiden käyttötarkoitus alkoi tuntua hölmöltä. Parin viime vuoden aikana olemme sitä paitsi  mieheni kanssa nukkuneet usein eri kerroksissa, toinen kun kuorsaa ja toinen nukkuu muutenkin huonosti. 

Siitä se sitten lähti.

Yläkerran päädyn kaksi suurinta makuuhuonetta päätettiin muuttaa "his"- ja "hers" -makkareiksi. Ihan vierekkäin siis nukutaan tästä eteenpäin, mutta seinä välissä. Vanhin poika oli kotona yliopistokampuksen ollessa kiinni Koronan vuoksi ja suhtautui asiaan rennosti. - Kunhan minulla on jokin sänky missä nukkua, kun tulen kotiin, en minä omaa huonetta täällä tarvitse. Armeijassa oleva poika sai vanhan huoneensa menetyksestä tiedon kännykällä ja otti uutisen vastaan myös rennosti. Lupasimme kuitenkin järjestää hänelle uuden oman huoneen kuntoon ennen seuraavaa lomaa.

 Kaksi ensimmäistä remontoivaa huonetta tyhjennettiin yläkerran toisessa päässä olevaan ompelu/varastohuoneeseen. Sen jälkeen totesimme, että Petrille tulevan huoneen seinät ovat niin huonossa kunnossa, että ne on järkevintä maalata tässä samassa rytäkässä. Kittiä pintaan ja perään valkoista maalia.

Myös lattiat päätettiin maalata koko yläkerrassa, lukuunottamatta sitä varastohuonetta, jonne jostain kumman syystä päätettiin laittaa laminaatti 1990-luvun lopun remontissa. Se välttää nyt toistaiseksi. Muissa huoneissa on jo aika kulahtanut mäntylattia.

Lattia oli hyvin huonossa kunnossa erityisesti niissä kohdissa, missä pyörillä varustellulla pelituolilla oli rullattu vuosikausia. Kittasimme kolot kunnolla.

Kittausten kuivuttua koko lattia hiottiin kunnolla molemmissa huoneissa.

Ja sitten alkoi maalaus. Minä konttasin maalaamassa siveltimellä lattian reunat, Petri tuli perässä varsisiveltimen kanssa.

Lattiat maalattiin kahteen kertaan ja jätettiin kuivumaan.


Tässä alla minun huoneeni lattiaa heti maalauksen jälkeen. Samassa yhteydessä maalasin myös siveltimellä ovenkarmeja yms. Ja tietenkin lattialistat irroitettiin ja maalattiin hyvin suojatun biljardipöydän päällä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti